29 Haziran 2009 Pazartesi

ALLAHIIIIIM GÖREMİYORUM GÖREMİYORUM!!!

Geçtiğimiz haftlarda gözlerimde inanılmaz bir kaşıntı, acaip bi kızarıklık ve acı başladı. Gözleri mi öyle bi ovdum, öyle bi oydum ki anlatamam. Kaşıdım demiyorum resmen oydum gözlerimi. Sonrasında ankara ya gittik biliyorsunuz. Yarışlar için.
Orda iyice azdı gözlerim sabahları şişti falan. İhmalimin cezasını çektim resmen, çünkü kaşıntı artık acı verir bi hale geldi. Serkan dedim biraz daha bu şekilde kaşırsam kör olucam allah korusun! bişiler yap ne olur dedim. Doktora orda gitmek istemedim hemen ertesi günü dönünce İstanbul da gitmeye karar verdim. Neyse kahramanım bi koşu eczaneye gidip, durumu anlatmış ve bir damla almış. Damlayı damlattım kaşıntı hemen geçti. Önce çok yandı gözlerim sonra alıştı. Ama boğazımdan aşşada yakıcı ve zehir gibi bir tad indi her damlattığımda. İki gün o şekilde idare ettik ama pazar günü İstanbula dönmemizle pazartesi göz doktorunda aldık soluğu. Cadde de veni vidi diye bir göz hastanesi varmış oraya gittik ben de geldim gördüm dedim yani:) Eşimin bi arkadaşı bi doktor tavsiye etmiş, iyi de etmiş! Göz tansiyonum ve astiğmatım ölçüldü ilk iş olarak. Sonra muayeneye geçtik ki bi de ne göriim ? Doktor ne sorsa sallıyorum ben. Bi dene bile tutturamadım. Bi yandan uzağı görebiliyorum ama bir yandan da C ye O diyorum E ye B diyorum falan! Meğersem benim astiğmatım almış başını gitmiş arkadaşlar. Çok ilerlemiş dedi doktor. Tevekkelli kitap okurken bir iki saatten sonra yazılar bulanıyo karışıyor falan, bilgisayar karşısında kızarıyor gözlerim. Lost izlerken alt yazıları seçemiyorum, böcek gibi guccük yazdıkları için:P. Yaniiii arkideşler bundan kelli; gözlük kullanmam gerekiyor. Özellikle kitap okurken, pc başında, televizyon izlerken veeee araba kullanırken gözlük takmam gerekiyormuş!! E hal böyle olunca da ilk iş olarak bana da bi araba almamız gerekiyor puaahahah:))
Şaka tabi:( paşa paşa gittim gözlüğümü aldım. Şincik size gözlüklü halimlen yazıyorum. Dikkat ettiyseniz daha bi güzel daha bi özel bu yazı yani:) Ha bu arada yanma kaşıntı ve kızarıklığın sebebi allerjiymiş. Onun içinde bir damla kullanıyorum, 3 hafta kadar da bunun tedavisi sürecek. Canımı sıkan başka bir konuda göz tansiyonum sınırda çıktı. Bunu daha sonrasında tekrar kontrol ettirmem gerekiyor. Annem de ve teyzem de olduğu için göz tansiyonu risk grubuna giriyorum. Faket şuan ki yüksek çıkmasının sebebi de Ankara da aldığımız göz damlasının kortizonlu olması olabilirmiş, zira kortizon göz tansiyonunu tetikleyen bişeymiş. Kesinlikle kullanılmaması gerekiyor! Buna mutlaka dikkat etmek gerekiyormuş, aman aklınızda bulunsun. Bi küçük ama önemli ayrıntıda gözünüzü sürekli kaşımak da ; eğer astiğmatınız varsa onun ilerlemesine sebeb oluyormuş. Boktan bi durum yani anlıcanız. Gözünüz bozuk ve kaşınıyor, kaşıdıkça daha da çok ilerliyor !! Aman aman sağlık ihmale gelmez, bu da bana ders oldu valla.

25 yorum:

lori dedi ki...

bak benim mentollu melto$'um!
goz tansiyonun icin, goslerini dinlendir, bole kara bezden goz kapayan seylerden tak ara ara eger risk grubunundaydan bunu gozlerin yorulunca yap. gozluk meselesina takma yaff :) ben 14 yasimdan beri gozluk kullaniyom, cillerimi de gosluumu de sefiyom :)) ay merak ettimmm resmini istiyom cidden bak!
ayricana gecmis olaaa
mucx!

Yelish dedi ki...

resimde kedi olunca cok ilgimi cekti cunku benim kedilere alerjim var ve kedi tuyunun oldugu yerde gozlerim aynen bahsettigin gibi oluyor :)

Pardon ama neden satiyorllar o damlayi o zaman ???!!

Neyse ki doktora gittin , bundan sonra hersey kontrol altinda ve rahat edersin artik. Gecmis olsun :)

Yelish dedi ki...

ne oluyor yahu o yorum ne Kim kimin ne resmi , ne asalak ? alooo

Adsız dedi ki...

Canım geçmiş olsun ...artık gözlüklüsün sende...benimde dinlendirici maksatlı taktığım bir gözlüğüm var.aman saglıgını ıhmal etme...kocaman opuyorum.

havvanur dedi ki...

aman dikkat et bacımm göz en büyük nimet hemde gözlük sana ykaışır kıs dert etme şu adsız kimki merak yaptım))

BlahBlah dedi ki...

geçmiş olsun canımcım.

İDEA dedi ki...

Aynı dertten mustaribiz.Evet aynısı ben yapıyorum.İHMAL EDİYORUM.Bakalım nereye kadar??Geçmiş olsun tekrardan.

MELTEMMM;
Karışmayayım dedim ama.yani bir durum varsa eğer yanındayız her zaman bunu bil olur mu.

meltem dedi ki...

adsızın kim olduğunu bilmiyorum ama tahmin ediyorum arkadaşlar emek hırsızlığı yapan bu kişi,
sevgili tatesalın blogunda bahsettiği kişi...
ben de tatesalın yazısına sizler gibi yorum bırakmıştım, hazmedememiş kendisi,bu adsız korkak kişi!!
hepsi bu merak etmeyin :))

TATESAL dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

çok geçmiş olsun.
sevgiler..

Japon Balığı dedi ki...

Çok geçmiş olsun canım , iyi bak kendine öpüyorum

herşeyden azıcık dedi ki...

Meltemcim geçmiş olsun göz konusu sakata gelmez doğru demizsin 10 sene 3 derece miyop olarak gezinen ben diyorum bunu yani sonra çizdirdimde kurtuldum çok şükür 5 senedir kartal gibiyim :))

Stil Direktoru dedi ki...

Geçmiş olsun gözlük takmak zordur sanırım.

Adsız dedi ki...

aman göz bu. çok çok önemli. ihmale gelmez. gözlüklerin hayırlı olsun :)) çocukken birçoğumuz gözlük takmaya heveslenmişizdir kesin.

geçmiş olsun.

Stil Direktoru dedi ki...

meltem selam ne kadar şekersin o ne güzel ne kadar kompleksiz bir yorumdur öyle :) estağfurullah canım terlikler satılık değil ne yazık ki şeker bulursam bu tarz haber veririm türkiyeden almadım ya ama belki de vardır yani sevgiler

Adsız dedi ki...

göz tansiyonu annem de var bende de belirtileri varmış.. bundan 3-4 yıl önce annem baya bi doktor kosturdu tedaviside yok demişlerdi.ne proflar kaldı gitmedigi muayene side zor gözünü kocaman acıyolar falan. ikimizede baktılar onun ki riskli derecede %30 görme kaybı benimki henüz başlamamıştı.. sonra sonra birden geçti :S annem gözünü bi ovalar bi ovalar yogurur resmen. ne keyfsiz yazdım dimi klima hastalıgan yakalandımda klimadan heryanım tutuldu kafamı zor kaldırdım yataktan. geçmiş olsun meltemcim genetik bir hastalık oldugunu unutma sakın... gözlükte karizmatik bişeydir haaaaa yakışır sana .. ..........HAKEMEEEE GÖZLÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜK :)))) daha büyük yazmak isterdim :D

manii dedi ki...

Geçmiş olsun meltem...veee gözlüklüler kervanına hoşgeldinn...Bende ilkokuldan beri gözlüklüyüm canım :))

Unknown dedi ki...

gecmıs olsun cnm.bende bloguma beklerim:)

SMİLENA dedi ki...

geçmiş olsun.artık gözlüklü bir resmini de koyarsın.merak ettim.
şu pisiciği nerden buldun.bittim

Sinem dedi ki...

Umut'da tam riskli degerde cikti, düzenli kontrol ettirmen lazim, görme kaybi olursa ilacla önleyebiliyorlarmis. Cok gecmis olsun.

Sibelbek dedi ki...

Aşkım çok geçmiş olsun... ihmale gelmez gerçekten aman!... ayrıca gözlük kadına hava katar, kesin daha dikkat çekici olmuşsundur sen şimdi :)))

Seda dedi ki...

Canım tekrar çok gecmis olsun.

Ayca Karaoglan dedi ki...

offf anacım naaptın sen ( diyorum ama ben de farklı değilim ) :) gözlüğü çıkarmak yok, astigmat bu şakaya gelmez, öldürmez süründürür :) kaşıntılarla ilgili, eğer tekrar kontrole gideceksen doktor göz kuruluğuna baksın (tecrübe konuşuyo, günde dört kere gözyaşı damlası damlatıyorum :) ) velhasıl çok geçmiş olsun, dikkat et kendine, öptüm çok :)

Belkıs dedi ki...

çooook geçmiş olsun meltemcim. Benimde var bu şeyden, kullanmam da gerek , kullanıcam ammavelakin bulabilirsem evde :))) Bizim evde sürekli bir belkısın gözlüğü nerde krizi yaşanır. Çünkü iki gözlükten biri bulunmaz. Ya işte kalır, ya anamda kalır, ya arkedeşte kalır. Ece acıcık daha büyüsün onu eğitmeyi düşünüyorum bu konuda ben kendimi eğitemedim çünküü, hani ağaç yaşken eğilir hesabı :))
Bu arada banada bir araba lazım üçüncü gözlüğümümü edinsem netsem :)))))))

denizanasi dedi ki...

2 yaşından bu yana şişe dibi gözlük kullanan biri için seni çok iyi anlıyorum. allahtan şu lensler var da durumu kurtaıyor:)