24 Haziran 2009 Çarşamba

DEPLASMAN HAKEM! ESKİ DOSTLAR BİR DE HİÇ ESKİMEYEN CAN DOSTUM

Geçtiğimiz hafta sonu ankaraya deplasman hakemi olarak görevli gittim. Aslında yarış bahane oldu çünkü baba gibi sevdiğim her zaman bahsettiğim canım hocam bize bi süpriz yapmış ve eski okul takımından arkadaşlarımızı bir araya getirmeye çalışmıştı. Biraz fire versek de bir arada olmak güzeldi. Herkes ne kadar da büyümüş çoluk çocuğa karışmış. Hocam dediysem öyle bildiğiniz öreetmen değil yani, ben ilk okul 4. sınıftaydım basketbola başladım o zaman düştük eline. O gün bugündür hem hocam, hem arkadaşım, hem abim. Orta okulla beraber atletizme başladık. Yine tabi hocamla beraber:) Eşinide kendisinide ayrı bi severim. İşte hepimizi bir araya getiren de yine kendisi oldu. Ankara naili moran stadının yanında bi yerde buluştuk. Şaşırdık, duygulandık, güldük:) bağıra çağıra konuştuk etrafa rahatsızlık verdik:( konuş konuş bitiremedik. 30 ağustosda bodruma gitmek için sözleştik falan falan. Sonra benim görev saatim gelince sahaya gittik. İçlerinde uzun zamandır gelmeyenler vardı. Ay ne kadar değişmiş dedik! bizi yıllar sonra görenler de bizim için aynı şeyi söylediler:) güzeldi ankara görevim sıcakdan dolayı dayanılmaz bi eziyete dönüşsede arkadaşkarla beraber olmak güzeldi.
Ama en güzeli neydi biliyomusunuz ankara da olmanın? canım arkadaşım, yılların eskitemediği, kader arkadaşım derya! ne çok şey yaşadık ne çok şey paylaştık anlatamam. Hani bazısını cidden anlatamam:) bazısını anlatsam ne zaman yeter ne blogum dayanır:) Hani geçenlerde nalan arkadaşım evlenip manisaya gittiğinde ne kadar üzüldüğümü ve ben evlenip istanbula geldiğimde arkadaşım deryanın neler hissettiğini daha iyi anladım demiştim ya; hah!! işte o derya bu derya...

Yıllarca uzak ya da yakın farketmez. Nerde olursak olalım görüşürüz. Düğünlerimizde, doğumlarımızda, hastalıkda sağlıkda hep birbirimizin yanında olduk. Sık sıkda görüşürüz, yani çok hasret bi durumumuz yok kendisiyle çok şükür, sadece bu sefer farklı olan, bi kaç seferdir ankaraya gittiğimizde özel sebeblerden dolayı annemde kalamadığım için, genelde arkadaşlarımda kalıyorum en çokda derya da tabiki:) bu seferde öyle oldu. Canım arkadaşım geleceğimizi söylediğim günden beri heyecan ve sabırsızlıkla bizi bekledi durdu. Yine söylüyorum arkadaşlarından ve bazı akraba sıfatındaki yakınlarından zaman zaman kazık yiyen, fedakarlığın ve samimiyetin ne demek olduğunu bilmeyen insanlar tarafından hayal kırıklığına uğratılan bi insan olarak söylüyorum ki "dostlarım" konusunda çok şanslıyım.(maşallah)
Hani şu bi elin 5 parmağını geçmeyen, sayıları az ama öz dostlarınız vardır ya işte onlar. Kendi evimde mi kaldım derya da mı kaldım inanın anlamadım. Bi insan anca bu kadar doğal olabilir, canım arkadaşım herşey için bi kez daha teşekkür ederim. Mehmet te sende çok tatlısınız bi kez daha burdan aleni bi şekilde deşifre etmek istedim ahaha:)) sırma zaten benim lokumum! ha lokum demişken nehir hala lokum istiyo bacım, bayat olmayan olsun ama diyo:))
Ferahcım inan senin yanında, senin evindede aynı rahatlığı ve samimiyeti yaşıyorum. Ne olur kusura bakma bu sefer özellikle gelmedim, istemediğim için değil inan karnın burnunda olduğu ve ben de bütün gün sahada olacağım için gelmedim. İnşallah doğumun da yanında olabilirim.
Pazar günü yola çıkmadan önce annecimi görmeye ve teyzemi almaya gittik. İkisinide biraz üzgün ve biraz buruk gördüm. Ne olduğunu söylemediler ama teyzem annemle vedalaştıktan sonra uzun bi süre ağladı. Yine benden bişey saklıyorlar:( İkisinide üzgün görmeye dayanamıyorum. Allahım lütfen artık annemin yüzü gülsün bu dert başımızdan gitsin!


18 yorum:

lori dedi ki...

daha once de soylemistim Melto$, senin isine donmen beni nedense cok sevindirdi walla yaa.
bu ne guzel bole "golden girls" toplantisi olmus. benim de dostlardan yana pek sansim yok iste , oyle yillarin eskitemedigi cocukluktan beri cook yakin olduum sadece 2 kisi vardi.. onlar da bazi sebeplerden dolayi uctu gitti (walla benim bi sucum yok, olsa soolerim ben cadilik yapmadim bu sefer, genelde ben yaparim da :P)
ama kardes ve kuzenler saolsun yani 24-25 kuzen baya iyiyiz :D
eh benim de yuzum ordan gulmus :)
imrendim ne guzel ya ufakken bole bildiin arkadaslarinin gun gelip de kocaman olup , coluk combalak bi arada olmasi.
ay bu arada bisi diyciiim gozumden kacmadi: annenin de senin de cildiniz cok gusell..kaymak gibi ve parliyo + yasini hec gostermiyon! (afferin sana kiss)
mucxx!
(ayrica, evet yani gitsin artik o dert basinizdan nolur)

Sinem dedi ki...

Hosgeldin ! Arkadaslarla bulusmanin etkisi olsa gerek gözler piril piril, cok hos gözüküyorsun.

balböcükleri dedi ki...

meltemciğim 3 yaş almaz devlet okulu.çok ufak.hadi adam buldun 1 2 kuruşta sıkıştırdın desen gene zor.alsalarda çok küçük ezerler çocuğu.ben 5 yaşında 2 kuruş sıkıştırıp devletokuluna hazırlık sınıfına verebildim.2sene gitti hazırlığa.sen 1 2 sene ya evde annenle filan idare et yada durumun varsa özel kreşe ver.ben özel okulda küçük sınıfta öğretmenlik yaptım oda 3 4 yaştı.

meltem dedi ki...

lorim teşekkür ederim canım yaw benimde bi kaç dostum var allah bozmasın kardeşten öte hani diğerleride iyi ama bunlar başka!!
e bi kaç kuzende bizde var teyze kızlarım mesela..
cildim konusuna gelince aslıdan ben zaman zaman şikayet ederim cildimden ama yaşı göstermeme konusunda sanırım haklısın bu resimde görmüş olduğun buluşmada en çok konuşulanlardan biride benim cildimdi!! şimdi seninde aynı konuyu gündeme getirmen iyi bi tesadüf oldu

sinemcim çok sağol iyi geldi bu seyahat bana

meltem dedi ki...

ya serpilcim teşekkür ederim verdiğin bilgilere fakat özel kreşe gönderemiycem acaba başka bi alternatifim olabilir mi diye öğrenmek istedim çok sağol canım

Adsız dedi ki...

allaah hakemlere bak :D böyle maça can kurban yenilsek de yensek de galibiz.. yalnız biri kodumu oturtur cinsden bakıyor :) meltem cocukluk arkadasın senin cocugunu seviyor ne güzel... anlatamadıklarına icimden güldüm :) yarasın hakemime :D

Ayca Karaoglan dedi ki...

valla bu yazıda bütün sözler yıldız gibi parlamış meltem'cim :) eski dostları görmek, hoşbeş etmek yaramış sana :) bi dahaki ankara maçına haber ver, sen yoğun olursun gel diyemem, ben geliyim :) öpüyorum

Zeugma dedi ki...

Aman ne güzel günler geçiriyorsun böyle Meltemciğim..
Daim olsun inşallah..Özendim valla :)

Böyledir işte hayat..Sıkıntılı, monoton günlerden sonra bir başlar açılmaya..Hepsini unutturur..
Ne güzel..Hadi iyi eğlenceler, özlem dindirmeler, mutluluklar size :)

BlahBlah dedi ki...

allah bozmasın. az olan öz olandır zaten.

icimdeki yolculuk dedi ki...

gerçek dostluklar bambaşka onların yerini akrabaların bile alamıyor en azından bana göre öyle.ne güzel bir süpriz olmuş

Adsız dedi ki...

senın adına cok sevındım canım.Ayrıca az ve öz olsun yeter dostluklarda.Bide benım arkadaşım 10 yaş genc gösterıyo .maasalahh.hakemın böylesi görulmemıstır.iyi geceler.öptum nehiri.

Sibelbek dedi ki...

insanın her daim güvenebileceği en azından bir dostu olmalı, yoksa sevincinin büyüğünü, gözyaşının selini kimle paylaşacaksın!

ne mutlu sana Meltemcim...

Moonish (moonsun) dedi ki...

Meltemcim canim benim, dost dedigin zaten ne mesafeye bakar ne zamana :)) Boyle dostlari olmasi insanin en buyuk hazinelerinden biri :)) Kandilin mubarek olsun Meltemcim :))

mutfakcini dedi ki...

Meltemcim nereyeeee

mutfakcini dedi ki...

Yedim seniiiii :) Meltem'cim anka973@hotmail.com adresime bi mail atarmısın.

denizanasi dedi ki...

valla hepiniz ışıldamışsınız. ne güzel böyle biraraya gelmeler:)

havvanur dedi ki...

vefalı insan senin reelde tabiki dostun olacak sanalda bile vefalıysan yaramaz bişi yokta bacım bnm külüstürün formatı gelmiş sanırım hiç açamıordum bile msn haricinde bişi. sayfa görüntülenmio yazıyor çok teşekkür ederim ne blog okuyabiliom nede günceleniom kıs sagoll nehircimi ve güzel yürekli güzel anasını çok öptüm

havvanur dedi ki...

cansınn