14 Ekim 2009 Çarşamba

SEN SEVMİYOSAN; BEN SENİ HİİİİİÇ SEVMİYORUM!!!!!!!

Şimdi canım blokum:) geçen hafta sonu olanları bi yaziim iki de foto serpiştirim diyorum valla bi sıra gelmiyor. Cumartesi eminönü, kapalıçarşı maceramı mı anlatsam, pazar günü polonezköy keyfini mi? Ama duuur, bunları bi sonra ki postumda yazarım. Ben size ne anlatıcam. Cuma akşamı aşkımın telefonu çaldı, bi baktık ev sahibi. Ben açtım telefonu:
-efendim murat abi
-merhaba abicim nassın? haber var mı evden? ki bu şu demek ne zaman gidiyosunuz?
-iyiyiz sağol, evet evet haberler iyi, kesin tarihi biz sana bildircez, merak etme
-tamamdır. Bak şimdi abicim; pazar günü bizim bi dıdının dıdısı eve bakmaya gelcek 6-6:30 da, bi ayarlayın da onların başka zamanları yok, bi bakıversinler.
-peki murat abi, buyursunlar, hadi inşallah.

Pazar günü bize söyledikleri saatten, bi kaç saat önce gelip, evimizi toparladık falan bekliyoruz. Neyse tam dedikleri saatte geldiler. 6 yıllık evli genç bi çift, yani adam genç görünüyoda, hanfendü eh işte. Ay dedikodu da yaptım iki dakka da:) Buyrun hoş geldiniz, beş gittiniz. Ben ayşe, sen kel fatma, memnun oldum falan geçiniz. Evi gezdik beraber,ilk yorumlar tabi çok ilginçti:
-ah pek de küçükmüş, kaç metre kare?
ben gülümsüyorum ama içimden "gel bi de yeni taşncamız evi gör, hasbam diyorum" lan nesi küçük bu evin 120 metrekare normal bi ev işte. tabi herkes ziyagil yalısında da yaşıyo ya unutmuşum!!
Bu arada bizim gibi şapşalların taşınırken akıl edemediği sonra da dumur olduğu konular da bi sürrü soru sordular. Hepsi yerinde ve mantıklı sorulardı, şahsen çok takdir ettim. Tabi yalan söylememekle beraber, ev sahibinin dıdısının dıdısı olduğu içinde her şeyi açık açık anlatamadım. Keşke dün akşam saatlerinde gelselerdi de; ev sahibimizin bi poh sandığı evinin, dün ki fırtına da nasıl her yerlerden su aldığını görselerdi.
- binada yalıtım var mı? doğalgaz ne kadar geliyo, kışın soğuk oluyor mu? ısınabiliyormusunuz? gibi sorular. Ama ne yazık ki bizim dışardan çok güzel ve şirin görünen, pek bi halta benzeyen sitemizde ve binamızda bi poh yok canım. Yalıtım da yok, kışın 3oo den aşşa doğalgaz faturasıda gelmiyo!! vs.vs.
Karşılıklı soru-cevap şeklinde mülakatımızı bitirdik. Asıl ilginç olan ne biliyomusunuz? Benim insanlarda şaştığım kaldığım! tüm bunlar yaşanırken nehir de yanımızdaydı. Zaman zaman kızdı, biraz şaşırdı, accık bağırdı, dikkat çekmek için çığlıklar attı. Zıpladı, depişti, tepindi vs. Bildiğin çocuk işte. Kapıdan ilk girdiği, bizimle tokalaştığı andan, kapıdan çıkıp, iyi akşamlar dediği ana kadar bir kere bile nehir e bakmadılar. Bırakın merhaba demeyi ya da gülümsemeyi, göz göze bile gelmediler. Özelliklede adam nerdeyse üstüne basıp geçecek. Yerde ha bi böcek ha nehir. Ulan Piiiiip insan sevmiyosa bile, çocuğum o kadar taklalar neyim atıyo tikkat çekcem diye bi tarafını yırtıyo, göz ucuyla bak bari zırtapoz! O piiiiip beyimiz tamamen yok saydı nehir i. O kadar sese şarkıya ve gürültüye bile kayıtsız kalabildi ya pes!! Öbür uyuza ne dersiniz. Bi kere bile nehir e bakmadan bana gülümseyerek "ay çok şeker" dedi. Ve bu uyuzla tüm konuşmamız boyunca, nehir'in çıkardığı seslerin desibeline uygun inanılmaz mimikler yaptı. Şaka gibiydi.
Bu manyak karı; konuştuğumuz süre boyunca bi kaşlarını kaldırdı, bi gözlerini pörtletti, bi omuzlarını kaldırdı, bi ağzını yamdurdu valla bak, hepsini nehir'in hareketlerine ve çıkardığı seslere uygun yaptı. Ana noluyo dedim, suratını "maymun dötü" gibi kırk hale soktu. O yaptıkça ben de yaptım, karşılıklı maymun gibi hareketler yapmaya başladık ama kadın hala nehir e bakmıyo bile:) Ya oha falan diyosunuz di mi? yok valla aynen böyle oldu, şaşırdım kaldım. Bu konuşma ayakta ve antrede oluyor. Israrla oturmadılar mecburende mülakat bi süre kapı ağzında devam etti. Ahahahaaaa bi dakka asıl bomba geliyo dur dur yazı bitti sanıp es geçiyosan!! ki bunu yapanlar da çok biliyorum, okumadan yorum yazanlar falan:))) bu da ayrı bi post konusu şinciiik es geçelim!
Tam hoşçakalın, teşekkür ederiz falan deyip kapıya yönelmişlerdi ki ben, gıcccık ve sinir olduğum için kıllığına dedim ki:
"kusura bakmayın siz de pek bi rahatsız oldunuz nehir'in sesinden" dedim. Kadın ne dedi beğenirsiniz?????
"sorun değil biz alışığız, eşim de ben de öğretmeniz" puahahahaaa yok artık, kekinide kabarttık bu durumda ben de çin prensesiyim falan filan benim kopma noktası burası oldu zaten.
Lennnnn, leaaaaaaaannnn bi defol git uyuz!!!!!
Biz burda hayvanları sevmeyen ya da onlara mahlukatmış gibi bakan insanlara şaşıyoruz, sinir olıuyoruz falan ya!!!
Ohoooo adam çocuğa bile mahlukat gibi davranıyor ya!!!
Sevmiyorum kardeşim, çocukları sevmeyen, sevemeyen, en azından sevgiyle bakamayan insanları ben hiç sevmiyoooruuuuuuuuuummmmmmmm......

46 yorum:

Unknown dedi ki...

bir tek benim sanırdım sanki herkes çocuğumu sevmek zorundaymış gibi ama bir gülümse be kardeşim hem de öğretmensiniz öğrencilerin vay haline...
ha okumadan yorum yazmadım :)
bu arada yeni ev satın alınmalı bir ev mi öyleyse çok sevindiğimi bildirir sağlık sıhhatle oturma temennilerimi gönderirim :)

meltem dedi ki...

funda; çok teşekkür ederim yorumun içinde iyi temmenilerin içinde:)
evet satın alınmalı:)
hani sık sık bahsettiğim, olaylı taşınma sürecinin başladığı, teslim tarihinin ha bugün ha yarın belli olacağı, yeni,küçücük ama bizim ilk evimiz:)
sevgiler

ayşe dedi ki...

bence biraz farklı düşünüyoruz, herkes çocuk sevmek zorunda değildir, çocuklara bakmak onlarla ilgilenmek yetişkin insanların %100 vakitlerini alır, bebekliğini düşünün kızınızın 9 ay önce manikür pedikür kuaför bakım spa, peeling tarzı herşeyinizi yaptırabilirken; o doğduktan sonra 1.5 saatte bir emzirmek geceleri sürekli uyanmak ve gitmeyen kilolarla ugraşmak zorunda kaldınız mı? tatillerinizi planlarınızı vs herşeyinizi onlara göre planlamıyor musunuz? bu soruların yanıtı evet, peki insanlar cocuk yapmamayı tercih edemezler mi? evet edebilirler, ki 6 yıldır da yapmamışlar tercihlerini kullanmışlar.. terzi kendi söküğünü dikemez hesabı etraflarında bagıran, çığlık çığlığa zıplayan depişen tepinen (sizin cümleleriniz) şımarıklığa doğru giden yolda -yargılamak istemem- devam eden kızınızı belki görmezden gelerek; belki ona ilgi göstermek de istememiş olabilirler, belki de susmasını beklediler, vs. vs. şimdi onlar adına konuşmak da istemem...

ama sizce her anne babanın yaşadıgı yanılgıya düşmüyor musunuz? nehire merhaba demeleri gerekirdi, ama dememişler diye de bu adamın zırtapoz, kadının uyuz ya da maymun gibi yüz ifadesi vs. denmesini gerektirir miydi?

madem eleştiriyoruz bu kadar da abartmayalım bence... insanların kişiliklerine hayatlarına tarzlarına duruşlarına saygı duyalım... bence onların nehire merhaba dememeleri çok büyük yanlış o noktada size tamamen katılıyorum ama sizin yarışa giren cocuklar gibi sen sevmiyorsan ben hiiiç sevmiyorum tarzınız da olgun bir anneye yakışmamış bence...
tabiki bunlar benim fikirlerim, hayat ise herkesin kendi yaşamıdır. ama kimse size kızınıza merhaba demeyenleri de sevin demedi
ve onlar da zaten sizin kızınızı yada diğer çocukları sevmek zorunda değiller...
sevgiler
ayşe

Ceyda Türkgeldi dedi ki...

hayırlısıyla sağlıkla geçin ve oturun evinize inşallah canım.
valla sonuna kadar okudımda yorum yazıyom haaaa:)))
ben okurken dedim ki içimden kızma be Meltem vardır bir sebepleri yoksa çocuk sevilmezmi falan derken bide öğretmen çıktılar çok ilginç yaaa

icimdeki yolculuk dedi ki...

ikiside mi??? way anasını göçcükmüş ha hmm hmm...

ferulago dedi ki...

Güle güle oturun evinizde. Kiracılar için sorulması gereken sorular diye ayrı bir post daha çıkar umarım. Büyük ihtimalle lise öğretmenidir onlar, çocuk sevmemelerine yine de pes diyorum ama.

Adsız dedi ki...

hay gerızekalı ınsanlar...meltemcım onlar neymıs canım öyle.sasırdım kaldım bazen guldum okuduklarıma....ınsan tepkı verır, cocuga sever , bır bas oksar ...bu ne ya...ne kadar cinslermış...bende sınırlendım...bıde ogretmenlere Laf soyleyınce kızanlar oluyo...görun işte...yeni evine hayırlısıyla gecmenı ve ıyı komsularının olmasını dılerım.NEHİRİ KOCAMANNNNNN ÖPTÜMMMM.

mutfakcini dedi ki...

Ben de deli oluyorum deliii.hayır nasıl yapabiliyosun,nasıl durabiliyosun di mi.ve öğretmen bu vatandaşlar.çocuklarımızı kimlere emanet ediyoruz yetiştirin öğretin die.daha sevmeyi bilmeyen insandan ne eğitimi öğretimi bekleyebilrsinki.okurken sinir oldum inan.al kucağına mıncıkla demiyoruz,zorla sev çocuğumu demiyoruz.ama ne biliim,yürek işi bu Meltemcim.Ben çocuk sevmiyorum diyosa bile al çocuğum senin olsun demiyosun di mi.Bir merhaba,bir makas da yeterli oysa.sevgiyi geçtik hadi,saygı bu saygı.
Adnan Bey yalısına alıştı millet doğru söylüysun :) ben de kaptırmışım,ay ben bu evi nasıl temizlerim derdindeyim :) Yardımcılarım da olucak ama di mi ,Beşir filan :)

meltem dedi ki...

ayşe yorumunu okudum, ve bi daha okudum.. hele bu satırlarına koptum

""çocuklara bakmak onlarla ilgilenmek yetişkin insanların %100 vakitlerini alır, bebekliğini düşünün kızınızın 9 ay önce manikür pedikür kuaför bakım spa, peeling tarzı herşeyinizi yaptırabilirken; o doğduktan sonra 1.5 saatte bir emzirmek geceleri sürekli uyanmak ve gitmeyen kilolarla ugraşmak zorunda kaldınız mı? tatillerinizi planlarınızı vs herşeyinizi onlara göre planlamıyor musunuz? bu soruların yanıtı evet""" peki insanlar cocuk yapmamayı tercih edemezler mi??????
ne kadar ezbere ve ne kadar havadan söylenmiş sözler bunlar ayşe;
-çocuk bakmak % 100 vaktini alıyor ve biz yaşamıyoruz sana göre!
-spa, pleeing vs her neyse onları daha önceden de yaptırmadığım için şimdi de yaptırmadan yaşayabiliyorum merak etme:):)
-ayrıca fazla kilom hiç olmadı sporumuda yapıyorum, sefamıda sürüyorum puahaha :)
hay allah hayata karşı çok kızgın ve önyargılı gördüm seni ayşe! nehir için yaptığın psikolojik tespitleri kendin içinde yapsan iyi olur..
tabi ki kimse çocuk sevmek zorunda değil, tabi ki bunlar gibi içinde sevgi kırıntısı olmayan hödük insan çok! şaşırmamak gerekirdi haklısın, ama haddin olmayarak söylediğin -şımarıklığa giden yolda- saçma.. bi de yargılamak istemem demişsin ki yargılamışsın güldüm:)
zira nehir'in şımarıklığa giden yolda olup olmadığını ayırt edebilecek kadar dikkatli ve bilgili bi anneYİM.
en azından bu davranışlarının zaman zaman bu yaşta ki her çocuğun yapabildiği davranışlar olduğunu biliyorum.. çocuğun olmadığı yazından çok net anlaşılıyor. Tabi ki insanlar çocuk yapmamayı tercih edebilirler ona tamam, ona kesinlikle katılıyorum, hatta bunun için haklı sebebleri olduğunu düşünüyorum.. bunu herkes beceremez haklısın!!
ama burda bahsettiğim sevgi değildi, bi çocukdan, aslında bir küçük insandan, bir bireyden bahsediyoruz. Yokmuş gibi davranılması ve görmezden gelinmesi aynen de yazımda bahsettiğim gibi sadece öküzlüktür!
her anne babanın düştüğü yanılgı sizce nedir bilmiyorum, merak da etmiyorum gerçekten, evet adam tamda zırtaposun tekiydi ve evet kadında aynen bahsettiğim gibi aralıksız acaip mimikler yapıyordu. Aynen bu kadar aynen bahsettiğim gibi abartılı davranışları vardı ve ben de aynen kendi ifade şeklimle ve içimden geldiği gibi yazdım
""madem eleştiriyoruz bu kadar da abartmayalım, insanların kişiliklerine hayatlarına tarzlarına duruşlarına saygı duyalım!""" DEMİŞSİN YA!!
bence sende bu kadar abartma:)
onların evimize geldiklerinde ki gösterdiği saygıdan daha fazlasını göstermedim zaten bu yazıda ve dedim ya burası benim sayfam istediğim gibi istediğim şekilde yazarım, evet bazı tabirler abartılı gelmiş olabilir o da benim seçtiğim argo kelimelerden kaynaklanıyo, belki gerçektende hakaret etmemeliydim ama kimseyi rencide ederek ya da deşifre ederek yazmadım bu yazıyı
nasıl herkes çocuk sevemiyorsa benim de böyle insanları sevmeme hakkım var di mi?
ve yarışa giren çocuklar gibi cümlene bi kez daha gülerek eveeet bi kez daha söylüyorum ben böyle insanları SEV-Mİ-YO-RUM
ÇOCUKLARI SEVMEZ
HAYVANLARI SEVMEZ
DOĞAYI SEVMEZ .. SEVMEZ OĞLU SEVMEZ
tekrar zahmet edip yorum yazmana gerek yok zira yayınlamıcam açık açık söylüyorum
sana hayatta bol şans dilerim..

tuğçeadaş dedi ki...

ayşe hanım, fazla ciddiye almışsınız.
eğlenceli bir yazı işte.
ayrıca çocuk doğurmak, bakmak, buna karar vermek başka bişey ama insanlara küçük büyük demeden veya şımarık, olgun demeden nezaketen de olsa tebessüm göstermek olumlu bir davranış olurdu.
kendi adıma söylüyorum, çocukları sevmeseydim de evine gittiğim insanların her bir ferdine bir merhaba ve gülümsemeyi fazla görmezdim heralde...

Adsız dedi ki...

hımmm cok garip :S problemli insanlar ben evden taşınmadan kimseyi almıyorum ya gec geldim diyorum yada gec kaldılar... bi garip oluyorum böyle girip saga sola bakınca ögrenciyken cok oldu da ... tecavüze ugramıs gibi hissediyorum kendimi çook mu abarttım :) nehir in maymun halleri gözümün önüne geldi sevin şu yavrucagı.. cocugun başını oksamak sevapmış ... ben sokakta gördügüm bitli olmadıgından emin oldugum tüm cocukların kafalarını elleyerek yürüyorum ekmeginizi elletmeyin reklamlarındaki gibi :))

babycakes dedi ki...

aaa yazıyı okuyunca bambaşka bir yorum yazacaktım ama ayşe hanımı okuyunca noluyor yaaa oldum:)))
öncelikle seni takdir ederim hiç mecbur olmadığın halde (lakin taşındığın ev sana ait değil ya da sen bir emlakçı yeni adıyla komisyoncu değilsin) bir pazar günü tatilinizden feragat ederek üstelik söylenen saatten daha erken saatte gidip evini toplayarak ve bu insanlara kapılarını açarak aslında n'kadar pozitif ve misafirperver bir insan olduğunu karşı tarafa da göstermişsin. Ben anne olmadan önce de anne olduktan sonra da hiç tanımadığım insanların çocuklarına selam veririm bunun çocuk sevgisiyle bir alakası olduğunu hiç sanmıyorum bu direkt insanlıkla alakalı... Öğretmen hanım ve bey için de şunu söyleyebilirim belki çok yorgunlardı ve çocuk sesine alışık oldukları için Nehir'in sesleri onlara değişik gelmemişti...:??? belki adam çok üzgündü hayalindeki ev bu değildi ya da kadın başını yemişti ben büyük ev istiyordum diyee:))) ya da gene kiracı olmak onlara zulüm geldiği için "0" moralle size geldiler ve dünya ile bağlantılarını o dakikalarda kestiler ( ben öğretmen çocuğuyum da şimdi öğretmenlere laf etmek istemiyorum buradan:)))) falan falan..... Çok uzattım sabah sabah:)) nehire öpücükler:))

meltem dedi ki...

babycakes, evet ben de kesinlikle öğretmenliklerine laf etmedim burda zaten ben de öğretmen çocuğuyumm hem de çok datlı ve idealist bi öğretmenin:)

EHA dedi ki...

hem yazının tümünü hemde bütün yorumları okudum sana sonuna kadar katılıyorum çocuk sevmeyen insanları bende sevmiyorummmm.
en azından bir selam bile olsa verilmeli nehir içten içe ne kadar kırılmıştır biz olsak kırılmazmıydık bizi yok sayan zırtapoz birilerine,
"ayşe" sen dahamı fazla abarttın.

Kaymaklı Kadayıf dedi ki...

Öncelikle merhaba,vallahi sonuna kadar okudum:))Her satırınıza katılıyorum ben,iki kuzum var benim de kimi zaman benzer olayları yaşadım,inanın ben daha tahammülsüz oluyorum, siz yine iyi susmuşsunuz.Kimse kimsenin çocuğunu sevmek,abidik gubidik yapmak zorunda değil elbette,ama burada bahsettiğimiz başka bir şey, anlayana!!!Bir yere gidersiniz sabah kahvaltısına,çocukların biraz sesi fazla çıksa,öyle bir bakarlar ki sanırsınız ki bu çocuklar adam öldürmüş,sen hiç çocuk büyütmedin mi, hiç çocuk olmadın mı diyesiniz gelir.
Eşim psikiyatrist benim,ben bu işlere sıkça söylendikçe beni ciddi anlamda teselli ediyor.Maalesef bu cinslerden öyle çok ki.Bunlar başta kendilerini sevmez,çocuk sevmez,hayvan sevmez,bitkiden farksız işte yer içer yaşar,bunları düzeltmek mümkün değil ben artık mücadele etmiyorum doğrusu.İşinde,evinde,yatağında her yerde mutsuzdur aslında bu insanlar ama iyi birer oyuncudurlar da.Çok uzatmış olmazsam birşey paylaşabilir miyim, iki hafta önce falan sebze pazarında salatalık seçiyorum, bir yandan da pazarcı çocukla laflıyorum,bir salatalık seçme süresi ne kadar uzayabilir ki?Arkamdan bir ses;ağır çekim yaşıyorsunuz hayatı,2 saattir seçemediniz mi?Kocaman kadın annem yaşında,buyrun lütfen dedim,yaşınız geçmiş ama gün olur hoşgörüyü öğrenir,keyifle hıyar seçersiniz belki.İşte böyle oldu toplum maalesef,bunlardan uzak çocuk yetiştirmek umudu ile çok çok sevgiler.

ELİF dedi ki...

Meltemciğim, aslında yazında o kadar net anlaşılıyor ki derdinin nehirin sevilmemesi değil, insan yerine konulmaması olduğu...Bi elini uzatıp " merhaba" denmesi bile yeterliydi sanırım senin için.
çocukları sevmesen bile,sana evini açan,her odasını gösteren kişinin çocuğuna da selam vermek mecburiyettendir bence...
Meltemciğim küçük olsun senin olsun canım be:)))

allımorlu dedi ki...

inanmıyoruuum yok böyle bişey!böyle densizlik olamaz,öğretmenlerin bazılarının çocuklara bakış açısı buysa çocuklara yazıık valla!o hanımın sınıfındaki çocuklara üzüldüm..
tabi eşi olacak beyfendininde..
sizde hayırlısıyla taşınsanızda huzura erseniz..
gelen,giden surat vs.. ayy bide rahatsız olmuş hanfendi hergün çekiyomuş ziyanı yokmuş!!
nezaketsizlik işte..

aysencifci dedi ki...

Annelik gönüllü deliliktir derler Meltem'cim:)D
Evet, kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama sen tatil günü onları evini açtığın, hele ki mesleği çocuklarla diyalog kurarak yapılan bir meslek olan (benim rahmetli babamda öğretmendi, yengemde öğretmen) öğretmenlerin en azında Nehir'e merhaba demeleri gerekirdi. Çocuklar direkttir, bazısı korkar onlarla muhabbetten ama bu insanlar pegagojik formasyon eğitimi alıp öğretmen olabildiklerine göre biraz olsun Nehir'le iletişime geçebilirlerdi.
Hayvansevmezlere en şaştığım örnek dün akşam eve yürürken modern giyimli bir genç kızın, yanındaki türbanlı arkadaşına "ay nasıl hayvan besliyorlar şaşıyorum yani, sinir oluyorum" diyerek yanımdan yürüyüp gitmesiydi. Dönüp "senden daha iyi yürekli ve dost canlısı oldukları için" diyesim geldi ama böyle bir kafayla konuşmak boşa vakit harcamak olurdu, bende yürüdüm gittim.
Öpüyoruz.

İlk... dedi ki...

bizdede var bu muhabbetler bir haftadır....ısrrarla evimize talip bir aile var, her akşam gelip çay kahve eşiliğinde muhabbetin dibine vurup sonrada ısrrarla istedikleri rakama indirmenin derdindeler....
olmaaaz kardeşim dedikçe bizim eve yerleşiyorlar, alla allaaaaa...
samimiyet kurup evi beleşe mi getirme derdindeler ne...yürü git :) alcaksan al almıycaksaan ikileee... :) diyesim geliyor tutuyorum kendimi yahu :):)

çocuk sevmeme olayına gelince de bende sinir olurum ama bu öğretmenlerin çoğunda var sanırım, çocuk göre göre uğuşuyorlar mı ne :)

füsfüs dedi ki...

herşey bir tafara yazını okurken çok eğlendim, yaşadıkların can sıkıcı olsa da bu ifade etme tarzın çok hoş
yeni taşınmış bir vatandaş olarak seni çok iyi anlıyorum ve kolaylıklar diliyorum
ya o çocuğa nasıl kayıtsız kaldılar ona da hayret ettim walla

Hülya dedi ki...

Tek kelime ile HARİKASIN bayıldım yazıya...konu içinse tam da damarımıza bastın sanırım...neden sevmezler bir küçük varlığı...çekemedikleri nedir hep düşünürüm bende...güzel bir söz söylemek belki başını okşayıp sevgiyle bir bakış bu kadar zormu yani.......küçük meleği nasıl görmezden gelmişler birde Öğretmenler yani ya PESSSS
Aynen katılıyorum bende cocuk sevmeyenleri SEVMİYORUM...

stuven dedi ki...

ben bile yazıyı okurken nehir i sevdim...

''kekinide kabartık'' ahahahhh

oytunla hayat dedi ki...

kıyamam ben nehire. Nasıl da kızmıştır, sinirlenmiştir. Ben senin kadar sabırlı olamazdım onlara karşı :))) Sabrın inanılmaz :)

Bu arada inşallah yeni eviniz size uğurlu gelir....

Leah dedi ki...

Aaaa ben Nehir'i görmemiştim!
Bu çocuk sevilmez mi lan. Ben bunla ömrümü geçiririm.
Meltemcan siz Nehir'i bana bırakın ben ona bakarım, evinizi rahat rahat taşırsınız. Çok ciddiyim ha bunu söylerken. Eğer bırakabilceğiniz bi yer yoksa eğer, geçen yazmıştın ya benim bloga o sebeple.
Valla şaka yapmıyorum. Tüm samimiyetimle diyorum bunu.

NALAN dedi ki...

Senin ne anlatmak istediğin gayet ortada ve açık meltem'cim..
Derdin Nehir'i mıncıklayıp ay sen ne güzel şeysin diye etrafa samimiyetsiz gülücükler atması değil..
Sadece o evde yaşayan bir birey olarak ona da saygı gösterip bir merhaba denilmesi...

Yeni evin hayırlı olsun bu arada ...

Çiğdemmm dedi ki...

merhaba;

Yazılarınızı büyük bir keyifle okuyorum. Benzetmeleriniz/ ya da kullandığınız komik argo kelimeler olayı tasvir etmemi kolaylaştırıyor aslında ;) Tüm yazıyı böyylee şebelek bir suratla okurken yorumlarda dumur oldum. Konu nerden nereyeee uzamış gitmiş. Burası sizin özel alanınız istediğinizi yazar/çizersiniz beğenmeyen okumaz hepsi budur. Yani bence tabi. Asıl anlayamadığım neden böyleee hafif hakaret ve bilmiş ve fazla kozmik havalarda yazılan ağır eleştiriler dönüyor bu blog ortamlarında??

hamiş ; Hormanal değişiklikler nedeni ile fazla duygusal ve alıngan olabilirim. Ama Ayşe hn'ın eleştirisine gıcık oldummm ;/

Sevgiler,
Çiğdem

Stil Direktoru dedi ki...

Yeni evde bol şans canım yalnız gülümsedim yazarken kalemine sağlık :) Ya bebek olayı iyi güzelde 3 sene oldu evleneli ağlıyor diye acaba seneye mi yapsak diye erteliyorum hep seviyorum ama bakması zor cidden ya

havvanur dedi ki...

meltoşş belkide gelen çiftte domuz gribi varmıştır he:)))ev sahibine deki bu glenler ilk ve son olsun müsait degilim demelisin sahi yazıları okumadan yorum yapanlardamı oluyor nasıl anlıon bi ara yaz valla çok güzeldii :))

MAVİ TUTKU dedi ki...

Of of ben öyle öğretmen gördümki çocuğun ağzını bantla kapatıyor yaramazlık yaptı diye, çöp kovasına sokar gibi yapıyor çocuğu ters çevirip, seni şu camdan atarım diyor.. İyi bir eleme yapılmalı aslında.ki iyi olanlara söz gelmesin.
Çocukları sevmeyenlere, yaşlılara kötü davrananlara kötü davranırım ona göre.:)

öykü dedi ki...

skec ızler gıbı okudum yazını:))
gozumun onune bıle geldıler
tıplerı durusları herseyle
ama en cok ta
o sırıne nehırcık oralardayken bı kez bıle bakmayıslarını kabullenemedım
yok yanı bu olmadı bı de ogretmenlermıs
bunların elındekı cocuklara yazık

İDEA dedi ki...

Hani böyle tatlıyı fazla kaçırırsında şeker komasına girersin ya,ben de seni fazla kaçırdım.MELTEM komasındayım şimdi.Amannn doktor canım gülüm doktor derdime bir çare :)))

BlahBlah dedi ki...

çocuk değil nehir bence. boyut olarak küçük insan. çocuk gibi değil de konsantre insan olarak davranmalı: eğil, aynı boya gel, gözünün içine bak, elini sık, adını söyle ve sor. hiçbişey bilmiyorsan, sevmiyorsan bile, bunu yap.

bak, meltem ve eşi yaptılar sana, seni sevmeden adam yerine koydular.

b.k püsür dolu etraf yahu!

Syhn dedi ki...

öğretmenler mi??
yok yaa atmış olmasınlar.

ya da gerçekten alışkınlar mıydılar da hiç farketmediler( ii niyet konuşuyor) :)

çiftin çocukla ilgilenmemesinden çok, bu ilgisiz çiftin öğretmen olmasına takıldım kaldım.

İDEA dedi ki...

Ama ama MELTEM yazmayayım yazmayayım dedim ama dayanamadım ki.Her öğretmeni bir tutmayalım lütfen.Aramızda üzerine alınanlar olabilir(ben) gibi.

MAYRI dedi ki...

Takma kafanı meltem
insanlar çeşit çeşit
ben olsam evi göstermezdim
ben çıktıktan sonra gelip görsünler derdim

Sevgiler

<:))

Eylm-Sdnz dedi ki...

ilahi güldüm yahu akşam akşam..o nasıl bir heyecanla anlatmaktır öyle:))))ben severim annesi nehiri sen boşver sevgisiz insanları..bak tanımadığımız halde çocuklarımızı sanal ortamda canım ,cicim ,kuzum yavrum, diye seven birsürü dostlarımız var bir çok İNSAN var ya..takma sallaa böyle küçük detayları:))öpüyorum ikinizide...

Eylm-Sdnz dedi ki...

ha bu arada ayşe hanım koparmış olayı:)))

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com dedi ki...

Ben çocukları yolda görsem ortama göre bir şekilde gözümle, elimle severim. "Çocukları sevmiyorum" diyenlerden de nefret ederim...

Rengarenk Dünya dedi ki...

Aaah ah ileride kendi çocukları olunca ne yapacaklar bakalım.Bir anı da benden:
Çoluk çocuk yemeğe gitmiştik,hiç te itiş-kakış,bağrış-çağrış bir durumumuz yoktu.Gayet huzurlu otururken,bir sesle irkildik:
"Burada çocuklar var,oturmayalım !"
Azarlar gibi,kızgın ve duymamız istenen yükseklikte bir ses ! Yanımızdaki masaya oturmak istemedi "nursuz" suratlı bir teyze.Sanki çocuklar...Neyse,tövbe tövbeee.Belki otursaydı,birazcık nurlanırdı:)

MKBL dedi ki...

Ayyy yorum yazmadan geçemeyeceğim. hahahah
Bu Ayşe hanım var ya bu yorumları okuyacak ve yorum yapamayacak vah vahhh çatlayacak orta yerinden.
Ya blog senin bloğun isteğini yazar, istediğine söver ve her istediğini eleştirebilirsin alla alla Ki böyle olmazsa bu blog senin bloğun olmaktan çıkar ve bizde bundan keyif almayız.
Öptüm şekerim :)

MKBL dedi ki...

Aman az önceki yorum beimdi sanırım isimsiz oldu. Hayatmayat :)

Nina Noctis dedi ki...

Benim öğretmenlerden nefret etmemin en büyük nedenidir bu... Madem çocuklardan hoşlanmıyorsun onlarla haşır neşir olacağın mesleği seçme...

Bu arada nehir'in şımarık olduğunu düşünenler için, nehir hakkında yazdığın yazıları okuduğum kadarıyla birçok çocuktan daha düzgün.. Şımarık bebe görmeyenler doğal olarak konuşuyor salla.. :)

mutfakcini dedi ki...

mimlendin Meltem hatun :)

Sagır Kedi dedi ki...

Eyvahhh beni de sevmezsin artık sen:(((Benim bebeklerle çocuklarla aram hiç iyi degil ne bileyim o insanlar gibi tepkisiz bir insanım da ama öyle terbiyesiz bir şekilde mimik falan edemem saygısızlık olur.İtiraf ettim işte:(
O şahısların ögretmen oldugunu okudugumda demek ki ögrenciler kendiliginden kötü,bilgisiz,gğvensiz ve cahil olmuyor bunun gibi ögretmenler sayesinde o tip insan oluyorlar.

gençbiranne dedi ki...

ay senin kızda sevilmez mi ayol!

Sibelbek dedi ki...

bunlar nasıl öğretmenlik yapıyorlar anlayamadım. benim bildiğim öğretmenlik sevgi işidir... ?!