21 Ekim 2009 Çarşamba

ZİİİİİİP lenmiş yazı- SİRK

Nerden başlasam bilmem ki, böyle tembellik yapıp, zamanında yazmayınca, pc başına geçip böyle angut angut bakarsın işte meltem hanım! Bi başlıyorum yazmaya, yok bu olmadı, sil.. yok ordan yok burdan; e elinin körü be meltem. Ne yazacaksan yaz da, git biran önce, rahat bırak pc yi de beynini de! Şincik hafta içi kızımla hiç bişey yapmıyomuyuz? yapıyoruz ama yazmayınca getirip haftasonu başlığı altında tüm haftayı zipliyorum kendimce. A dur aklıma gelmişken asıl olayı yazayım önce; pazar günü karfura gittik nehir hanıma ayakkabı almaya, evet evet sonunda:) Çocuğumun ayakkabısı guccülüp minik parnanı kızartana kadar bekledik yani, yuh bize. Sonun da güzel ve rahat bi ayakkabı aladık. Tam içeri girerken bi de ne gördük dersiniz? Tam da bi gün önce caillou bey sirke gitmişken, nehir hanım sirk sayıklarken. ANA! o da ne koca bi çadır kurulmuş. Hemen nehir hanımın kankasını aradık. Onlarda koştu geldi. İyi mi ettik kötü mü? o da ayrı konu ama 4:30 da gösterimiz başladı. Çok süper bi sirk değildi. Ama ben de dahil ilk kez gidenler için oldukça farklıydı. Oturma düzeni iğrençti onu söylemek zorundayım. Ben her ortamda bi şekilde yerimi bulurum, yani sığarım ama hiç bi yere sığmayan kurtlu bi kızım olduğu için biraz zorlandık. Arkadaki amca dizlerini, ağmet ağama dayadığı için hep yan oturdum. Ama nehir, ama nehiiiiiiir ay anlatamıyorum inanın. O derece yani. Çok heyecanlı bi çocuk, e bi de hareketli olunca bayaa zor oldu. Akrobasi hareketleri yapan, zaaarif bayanı taklit etmekten bi hal oldu. Gösteri boyunca biraz sirki izledi, biraz şarkı söyledi ve aralıksız konuştu. Aslında ilgisi biraz da; herkesin elinde olan, karanlıkta fener gibi rengarenk ışıklı çubuklar yüzünden dağıldı. İstedi de istedi ama biz almadık, sonra unuttu bu seferde mısır istedi. Yine almadık. Ortam için hiç uygun değildi zaten. Eve gidince ben size yaparım dedim. O andan sonra da sürekli "egeeeeee eve gidince mısır yicez, film izlicez tamam mı?" diye bağırdı. Evet çok hareketli ve heyecanlı bi çocuk. Etrafımızda ki insanların hatta arkadaşlarımızın bile rahatsız olacağı endişesiyle hep tedirgin ve hep nehir'i sakinleştirmeye uğraştım. Maalesef, sirki izlemek çok hoşuna gitse de, eve döndükden sonra da biraz huzursuz olduğu için, nehir çok keyifli bi pazar değildi anlıcanız. Ama hayvanları çok seven nehir için, atlar, köpekler, kaplanlar görülmeye değerdi. Gerçi hayvanların hali içler acısıydı. O koskaca kaplanların maymuna dönmeside ayrıca can sıkıcıydı. Bi de üstüne üstlük, bu hale nasıl geldiklerini ya da getirildiklerini düşünmek bizi çok üzdü. Sevgili; "kim bilir neler yapıyorlar, mum gibi olmuş hepsi" deyince daha da üzüldüm:(

not: bu fotolar googledan, bizim gittiğimiz sirkte ne yazık ki saçma sapan ve komik olmayan bi palyaço vardı sadece

22 yorum:

MAVİ TUTKU dedi ki...

Çocuk o bağıracak çağıracak mızmızlık yapacak, kimmiş o rahatsız olanlar.:) Güzel değişik bir gün olmuş.:) Saygılar..

Kaymaklı Kadayıf dedi ki...

Bizim sirk tecrubemizi hatırladım bir an,oturma düzeni iğrençti,sevimsiz bir palyaço (anneee babam daha komik dimi demişti kadayıf gördüğünde hatta) ve bir de kokan köpekler vardı.Şöyle onlarca metre yüksekte atlayan trapezci kızlar hayal etmiştim ama çadırın tepesi boyum kadardı neredeyse.:))

mutfakcini dedi ki...

NASIL iyi geldin Meltem var ya bilemezsin.Tam da böyle zırladığım anlardan birinde.Karfurla başladım gülümsemeye :)Dur mendil alıp geliim daha yazıcam :)

Sinem dedi ki...

Biz de izledik kayyu nun sirk bölümünü. Bu aralar hep kayyu izliyoruz zaten, müzigi sürekli kulagimda cinliyor :) Ben 6-7 sene önce üsenmemis Istanbul'a gelen bir Macar sirkine gitmistim. Cok güzeldi, inanilmaz akrobatik gösteriler vardi. Sizinki biraz sanssizlik olmus. Umarim bir gün cocuklarla hep birlikte gitmek kismet olur.

herşeyden azıcık dedi ki...

Güccük parmağını kızartıncaya kadar bekledin demek seni hayin ana:)) Sirkleri ben hiç sevmem geçen yıllarda zeytinburnunda vardı kazlıçeşmede oğlanların hatrına girdik ben yarısında çıktım onlarda benden 5 dk sonra zaten bizim ev sirk gibi neme lazım bide üstüne para veriyoruz yaw.Yazık günah ordakilere birde hayvanat bahçesindeki hayvancıklara:((

Adsız dedi ki...

sirk bana çocukluğumdan beri itici geliyor.. sadece tv de görmeme rağmen daha o zaman hoşlanmamıştım. sirk bir yana hayvanat bahçesi de öyleydi.. neyse ki şimdi İzmir'de daha doğal bir yer yaptılar hayvanlar için. ama çoğu yerde hala hayvanlar için eziyet bunlar..

svl dedi ki...

Bende bulamıyorum inan yazacak bişey :D

Ceyda Türkgeldi dedi ki...

seni okurken birgün altıma kaçıracam o olacak yani meltem.
kafanı toplamadan yaz sen toplayıp yazdığında halimi düşünemiyom.
Nehir kesin senin yanında kıkırdamaktan rahat durmuyordur.hiççççç çocuğa suç atma

oytunla hayat dedi ki...

rahatsız olan uzak dursun dermişim :))) ama her çocukda oluyor bu çevreyi rahatsızlık durumları, gerilme bence. Biz gerildikçe onlara farklı bir baskı uyguluyor olsakki onlar inadımıza inadımıza gidiyor çünkü :)
nehiri kocaman öptüm yanaklarından:)

öykü dedi ki...

İşte bak nerden bız bu kadar anlasıyoruz kaynasıyoruz demıycem bellı ıste
sırk e gıttıgım zamanalrda( cocukluk donemlerı :) )
tek sey gelırdı aklıma
annem derdı
ah kızım bunlar boyle bu marıfertlerı ogrenene kadar ne zorluklar cekıyor..
kıyamam ben onlara ne ezıyetler ne ıskencelerle o showları hazırlıyor o masumlar
o yuzden de sırklerı pek sevemıorumn ben

zeynepin sesi dedi ki...

çok küçükken gitmiştim ben de sirke..o yüzden pek bi şi hatırladıım sölenemez..ama o garip hayvanlara hakkaten üzülüorum ya..

balböcükleri dedi ki...

ya allımorlu bi video koymuş bloguna hala onun etkisindeyim mum gibi hayvanlar yazmışsınya hakkatten yazık ya deliricem

Syhn dedi ki...

bu düşünceni nehirle paylaşmasaydın ama .. hayvanlar gerçekten çok çetin şartlarda eğitiliyor yazıkk.
memnun kalmadığına üzüldüm.. ama nehir sevmiş anlaşılan.. birde eve dönünce mısır patlattınsa ne ala :)

Nazpek dedi ki...

Geçen hafta bizde ipektoşla gittik eğlenmekten çok üzüldük valla

SMİLENA dedi ki...

bizde bir kez efe güçükken gitmiştik sirke burnumuzdan getirmişti.bi de tutturmuştu aslanların yanına gitçem diye.yok ana yok bunları hayvanat bahçesi baklar.
bu arada bende geçtim mi pcnin basşına şaşırıyorum kendimi hele arayı açınca....

öptüm sizi.karfurunu yerim.çok doğalsın bayılıyorum bu haline yaw...

Adsız dedi ki...

bende sevmiyorum şu sirkleri hem de hiç buz gibi soğuk geliyor bana...
her sne gelir buraya ve hiç bakmam bile bakamama afişlerine bile...

Adsız dedi ki...

bende ceydanın sözune katılıyorum.hıc mınık prensesı suclama yaaa :)anne senın gıbı superse kız napsın...hı söle arkadaşım...

nehircce dedi ki...

:)))) anlatımına çok güldüm..Bende sevmeyenlerdenim sirkleri bir keresinde bunla ilgili bir program yapılmıştı.Lisedeydim sanırım, çok üzülmüştüm o gün bugün aklıma geldikce üzülürüm :( Nehirin cicileri hayırlı olsun güle güle giysin..

havvanur dedi ki...

sirkemi gittin gızzz :))kıs öle yerlerde ben nefes alamıom hem kokuyor hem bol gürültü:((çocukta hoşlanmamış zatenn sirk hayvanlarına acıom ben sanki hayvanları insan yapmaya çaılışıolar gibi demi:((

Sibelbek dedi ki...

ben hiç gitmedim sirke... akrobasi yapanları seyretmek isterdim açıkçası... hayvanlarla yapılan gösteriler hiç ilginç gelmez, niyeyse onların palyaçolar gibi olduğunu düşünürüm, insanları eğlendirmeye çalışan ama içinden ağlayan...

Emel Kunt dedi ki...

Bence fazla tedirgin oluyorsun Meltem. Nehir fazla hareketli ve kıpır kıpır bir çocuk. Ayrıca sirkte sadece konuştu durdu başka birşey yapmadı ki. Rahatsız olan kendini çocuğuna baksın:)

meltem dedi ki...

EMELCİM BEN NEHİR DEN DOLAYI TEDİRGİN OLMUYORUM TAM TERSİ GURUR DUYUYORUM NEHİR LE ÇOK ZEKİ ÇOCUKLARIN NORMAL DAVRANIŞI BENCE
BEN HERKESİN HER ÇOCUĞU AYNI GÖRMEYE ÇALIŞMASINDAN VE SEVDİĞİM İNSANLARIN TAHAMMÜLSÜZLÜĞÜNDEN TEDİRGİN OLUYORUM:(
SADECE ŞAŞIRIYORUM..