30 Mart 2009 Pazartesi

haftasonu :)






























Cumartesi henüz uyanmamıştık, şıp şıp ayak sesi duyuldu ve yatağa tırmanan minik eller ve misss gibi
sıcak ekmek kokusu geldi. Geldi ortamıza girdi,"annem" dedi sarıldı,"gıdını öpimmi" dedi öptü
"şşşş babamı öpcem tamammı" dedi öptü,sarıldı, kokladı. "Sizi çok seviyorum"dedi ."Biz de seni çok seviyoruz annecim"dedim,biliyorum dedi. İçimden allahım ne kadar şanslıyız dedim,gülümsedim sevgiliye baktım yüzünde aynı tebessüm aynı şeyi düşündüğünden,hatta içinden "allahım sen yavrumuzu incitme" dediğinden emin oldum,güldüm..
Sonra babasının "nehir bugün tatil ben işe gitmiyorum demesiyle sakin sevgi seli yerini yatağın ortasında tepişmelere ve zıplamalara bıraktı:) Güzel bir kahvaltıdan sonra büyük bir heyecanla hazırlandık, hem yeni evimize bakmaya, hemde yeni evde komşu olacağımız yakın arkadaşlarımızı görmeye gittik. Nehir ve Ege o kadar özlemişki birbirini koskoca gün nasıl geçti anlamadık. Bütün gün tepindiler,oynadılar önce evi birbirine kattılar, sonra parkta oynadılar en sonda balıklara ekmek attılar. Akşam nehir yorgunluktan bayıldı. Sevgili maç izlemeye gitti, anne serbest saat çalışması yaptı:)
Pazar günü sabahtan kalkıp vatandaşlık görevimizi yerine getirmeye gittik. Ama beyim gecenin etkisiyle erkenden uyanamayınca kalabalıkta baya sıra bekledik. Sinir bozucu ayrıntılara girmiyorum, zira sonuçlar yeterince sinir bozucu oldu. Nehir sıra beklerken sıkıldı,herkese hırladı, oy kullanamayacağını duyunca bozuldu, yine de sınıfın ortasında koşup sıralara oturdu falan derken oh be nihayet bitti. Hadi bakalım güzel bir pazara kaldığımız yerden devam edebiliriz artık.
Vakıftepe de güzel bir türk kahvesi içtik, nehir yolda uyudu, arabada uyumaya devam etti. Biz doyumsuz manzara karşısında kahveler nasıl bitti anlamadık. Nehir arabada al al olmuş yanaklarıyla uyurken biz başbaşa keyif yaptık. Ama yook klasik çocuklu insan rahat eder mi etmez. Çocuk izin verse kendi kendine vermez:) Uyansada çiçek toplasa,çimlerde koşsa,kahvaltıya da gelelim buraya, aman çok güzel nehir bayılır..
Bu arada nehir uyurken alışveriş yaptık, eve döndük hanfendi hala uyuyor. Neyse görevler bitti, karın doydu e evde durulurmu. Biz yorulduk kaç yazar, o uykuyu almış enerjiyi toplamış, hava güzel hadi baba sür arabayı sahile. Parkta kaç saat oynadı bilmiyorum. Herkese gülücükler dağıttı. Babasının hop oturup hop kalkmasına rağmen kendinden büyük çocukların arasında acaip kalabalık bi parkta başının çaresine baktı, kendi işini kendi halleti. Düştü, kalktı, tırmandı. Babası pek müdahale etmedi ama kendi kendini yedi :) Nehir her gördüğü köpeği sevdi, ama pamuk şekeri pek sevmedi onuda babası yedi :) Eve dönerken teşekkür edip çok mutlu olduğunuda söylemeyi ihmal etmedi. Prensesim çok güzel bi gün geçirmiş, mutlu olmuş bi deeee annesine babasına ne kadar mutlu olduğunu söylemiş. Ey güzel allahım "teşekkürler"
Nehir'in akşamları ettiği duayı yazmak istiyorum;
allaam sen anneyi-babayı-nenini koru amin :)
























16 yorum:

Opal dedi ki...

offf yaa, allahim sizin ailenizi korusun.. amin!
okudum daldim daldim gittim.. ben uyurken benden bi parca geliyo "annem" diyo, "gidimdan opuyo" minik minik ayaklarla dolaniyo..minik minik ellerle dokunuyo, minicik dudaklarla opuyo!
coook sansliniz sen sanslisin cok guzel ve saglikli bir yavrun var, esin sansli senin gibi bi esi ve yavrusu var.. nehir sansli, sizin gibi bi anne ve babasi var.. tum kotulukler , negatif olan hersey sizden uzak dursun.
ben duygulandim ya.. belki bunlari yasayamayacak oldugum icin. belki.. neyse..
tum pozitif enerjilerimi, en icten ve en guzel duygularimi bi nefes yaptim bloguna ve resimlerinize dogru ufledim.
mucx

meltem dedi ki...

amin.. canm benm teşekkür ederim, evet aile konusunda şanslıyım gerçekten bunlarda hayatın şükredilecek ve mutluluk payı alınacak yanları işte
ve evet nehir gerçekten böyle bi çocuk sevgisini en güzel en maximum şekilde ifade ediyor
tüm duygularını aynı şekilde ifade ediyor gerçi kızdığı zamanlar pek sevimli olmuyor ama :))
nehir de birine sevgi göndereceği zaman aynı böyle üflüyo:)
neden bunları yaşayamayacağını düşündün bilmiyorum eğer özel bir sebebi yoksa ki inşallah öyledir, o zaman sen de herkes gibi güzel ve huzurlu yuvanın nüfusunu çoğaltabilir, ve senin çocuğun olma ayrıcalığını bir miniğe verebilirsin:)
aman gözünü seviyim anadan kıza geçmiş çılgın genlerini esirgeme,senin gibilerin çoğalması lazim bilakis :)

havvanur dedi ki...

kıs meltemmm aileni korusun yaradann nehirin pamuk şekerinden bnd çok seferim hilale alır hepsini bn götürürüm nirdsee:)) aile başka şey beyaw sevgilerr herzamn böle mutlu olunuz bol köpüklü türk kahvesi tadında muck

Sinem dedi ki...

Pembe yanaklı fotografi ben de pembe seker duygusu uyandırdı, masallah diyorum, ısırmaya kıyamayıp öpüyorum.

meltem dedi ki...

havvanur çok teşekkür ederim içten duyguların için, evet allah kimsenin mutlulunu huzurunu bozmasın inşallah:)
sinemcim, sağol teyzesi öperim senin yerine çok tatlıydı gerçekten arabanın içinde uyurken saatlerce gözünü açmadı, yanakları kıpkırmızı olmuştu :)

kardelen dedi ki...

canım benim ne güzelde çıkmış pembiş yanaklarıyla . Çocukların en güzel halleri uyurkenki halleridir bence çok mağsum görünürler :)
O güzel yüreğin hiç bir zaman üzülmesin her zaman böyle mutlu bir aile olun sevgilerimle...

Moonish (moonsun) dedi ki...

Kiymam ben ona nasil da tatli :))

Seda dedi ki...

Canim okurken yasadim resmen. Ben de mutlu oldum. Orada sizinle beraber olmak istedim. Gozumun onunden bizim kucuklerin beraber oynadiklarini dusundum. O gunleri de goruruz insallah. Allah butun bebekleri, cocuklari korusun.

Adsız dedi ki...

Meltemcim merhabalar.
Hergün bloglara yolculuk etkinliğim var.
Bugün senin bloğunu da tanıtıyorum.
Sevgilerimi yolluyorum.

meltem dedi ki...

amin elifcim teşekkür çok ederim,
hoşgeldin moonsun,teşekkür ederim,yaptıklarına bayılıyorum bu arada
sedacım sağol cnm,amin allah bütün çocukları korusun. bizim kızlarda ilerde hep beraber oynarlar inşallah:)
orguknit,teşekkür ederim,ne yazcapını merak ettim:)
mimleme beni bak ben heyecanlı bit tipim biri mim-lediği zaman ne yazacağımı şaşırıyorum
sevgiler hepinize güzel yorumlrınız için

Belkıs dedi ki...

Yerim senin dua eden o minik ağzını..

meltem dedi ki...

çok sağol,küçücükler ama kalpleri kocaman di mi :)

Ayca Karaoglan dedi ki...

nasıl tatlı bir güzellik bu... allah size bağışlasın valla. yanaklarını benim için koklaya koklaya öp sevgili meltem:) opal için yazdığın yazıyı okudum. aynı düşünce ve duygularla, nefret, utanç ve bilimum hissi paylaşıyoruz... ben yine de bizim gibilerin var olmasından dolayı gururluyum. hala umudum var... iyi bak kendine, minik güzel kızına :)

Kalemiti (En hakikisinden ama...) dedi ki...

Benimkinin en sevdiği şey,pamukşeker:))İzin versem 20 tane yer...Fekat boyalı diye yemesini istemiyorum gibi bi yorum yazacam olmucak:)))Çünkü senin minnoş resimde yiyor:))

Sibelbek dedi ki...

Allah bağışlasın, ne güzel bir kız! :)
Çok büyük bir keyifle okudum yazıyı...
Bizim oğlan da sizi seviyorum diyecek mi bir gün?
:)

meltem dedi ki...

diyecek annesi inşallah
hemde hiçbirşeyi duymaktan daha fazla keyif alamıyacağınız bi tatta:)