23 Mart 2009 Pazartesi

nehir'in menüsü



Bugünün menüsü tamamen nehir hanıma ait. Kendisinin özel isteği üzerine yapıldılar efendim:)
Kabak tatlısı istediğini bir süredir şu cümlelerle dile getiriyor : "annecim hani balıkçıkya gitmiştik, orda bi tatlı yemiştim ya ben, yine gidelim işte ben ondan yiyim" dur annem yaparım ben sana. Pazardan hemen babasına sipariş verildi ve yapıldı. Ha bir de uzun zamandır "hasülye de hasülye" diyo. Çoğu kez söylemişimdir bilirsiniz nehir'in en sevdiği yemeklerden biri taze fasülye. Hasta da olsa, huysuz da olsa kolay kolay hayır demez. Neyse geçen hafta kilosu 12 milyon olan taze fasülyenin bu hafta fiyatı 6 milyona düşünce hemen almış babası, tabi ben de pişirdim, nehir hanım da yedi..
Baba almış, anne pişirmiş, nehir yemiş, okuyanlar da hani bana hani bana demiş :P
Aslında bunların dışında da istekleri neredeyse hiç bitmedi bugün, yani önüne konanı yemek yerine, hep ne yemek istediğini söyledi durdu. İyi de oldu valla, yedirmek için uğraşmak zorunda kalmadım. İstedi verdim, istedi verdim :)
Ay hep böyle olsa ne kadar güzel olur değil mi? Eminim bütün annelerin hayalidir. Bi de bugün, nehir yine bizi şaşırttı. Ben oldukça acı bişi yiyodum illa ben de yicem diye tutturdu Ben de verdim. Serkan " verme yahu, yazık" falan dedi ama ben yine de verdim. Bir güzel yedi, yandı ama yine de elindekini vermedi bitirene kadar. Su da istemedi, sadece " birazcık acıymış annecim, biz yemeyelim babam yesin" dedi. Nasıl ya, bücürük sen nasıl yedin onu.. yok yok bu kız kesin Adanalı, hep diyorum:) Geçen hafta da kısır diye tutturdu anası gibi, bir tabak yedi.

11 yorum:

Adsız dedi ki...

ilk yorum benden :) kabak tatlısı cok severim .Ellerine kollarına saglık. hamurdan ev cok güzel olmus..hamurdan camurdan oyun oynamayıda cok severim.Mutluluklar..

Opal dedi ki...

yaaa Meltem nazarlar degmesin bu kiza cook tatli bu yaa!
aci da yermis! kabak tatlisi da severmiss! sebze de yermis.
yemek secenlere cok kizarim, bu kiz hersey yiyo hem de bu yasta.nazar degmesin yaw.hayir ozel bisey yaptin mi herseyi yesin diye?? sirri var mi bunun?

meltem dedi ki...

ikkuş teşekkür ederim. sana da yaparım bi gün kabak tatlısı :)
opal; canımcım bu işin sırrı anne ve babasının çok bok boğaz olması :)
maşallah cidden şimdilik seçmiyo, umarım hep böyle gider.
sevgiler size:)

havvanur dedi ki...

meltem hanımcım ziyaretimize gelmişsiniz çok memnun olduk iadeyi ziyarete geldik hasulye ve kabak tatlınızdanda tattık:))elinize saglık nefisti:))iyiki gelmişiz:))yemek seçmemesi çok hoş maşallah öcelikle tabi bzm çocuklugumuzda öle yemek seçme falan varmıydı yoktu:))onlrda seçmi-cek-:=))bnm kızlarda seçmiyor dermişim:))kıs öle bi defa ziyaret etmeyiniz herzamn beklriz ve geliriz biz gezmeyi çookk severiz nehire ve melteme sevgilerr byy post gibi olmuş beya ppardon ilk günden bıktırmıyım kaç tımmmm:)))

:)den dedi ki...

Hasülye istedi şimdi benim canım iyi mi?
Nehirciğimin yanaklarından benim için kocaman öp annesi.
Sevgiler...

meltem dedi ki...

öperim tabi çok sağol ..

Gönül dedi ki...

hayatım teşekkür ederim güzel duyguların için...garipçe köyü sarıyerde mutlaka git kızını ve eşini alıp..kişi başı 15 lira onuda söyleyim sen sormadan :))) senin kızçe işi biliyor menüye bak maşallah valla:)) ellerine sağlık onada yarasın bebişim..sevgilerimle öpüyorum

meltem dedi ki...

mutlaka gidicem.. hiç dayanamam kahvaltıya,
aslında ... şey.. kem küm..
ya ben aslında çok pis boğazım yemek yemeyi o kadar seviyorum ki ama lezzetli şeyleri :)
ortak noktamız seninle bu galiba :))

havvanur dedi ki...

kıs meltemcim saende varya aradıgım adını unuttum blog buldum tenku jnm:))üsteki yemek yandı ocak batı varya o kısı :)) pis bogazlıga gelince kendine hakaret etme yaf :))resimdeki sensen varya fıstıksın fıstık benm. duba canım dubaaaaaaaaa:))hamileken 8 kilo aldım verdim süt olsun die ne buldumsa homini grtlak sonuçmu 3ay emdi elif hanım ama bndeki kilolarr:(((sormaaaa:)))ama verecem bu sabah yürüdüm yakında ataturk ormaında koşacam kendime uygun eşofman bulursam:))şaka kıs balık etliyimde balinayıda balıktan sayarsak hıhh kilolarımla mutluyum yalannnnn:((((

meltem dedi ki...

yaa süpersin.. kiloyu boşver valla can boğazdan gelir diyom o kadar ..
ben hamileyken 21 kilo aldım sonrasında da süt veriyom ben diye ne bulduysam yedim:))
ama benim kız 1,5 yaşına kadar emdi allahtan, değdi :)

Sinem dedi ki...

Darisi bizimkinin basina :)