9 Eylül 2009 Çarşamba

bugün özel bi gün mü?

Böyle özel tarihler vardır ya! Annelerin doğum yapmak için uğraştığı, gelin damat adaylarının illa bu tarihde imza atmak için yarıştığı.. hah! işte bugün o tarihlerden biri 09.09.2009.
Bugün sezeryan doğum da kampanya varmış:P. Bugün imzayı basan gelin ve damatlara 3 yıl evlilik garantisi verilecekmiş falan..

Sabah güzel bi tane haber yok televizyonlarda, ben burda sevinç içinde yaşasın yağmur, hoş geldin sonbahar derken insanlar istanbul'un göbeğinde hem de tem karayolu nehir olmuş çağlarken boğulma tehlikesiyle karşı karşıya. Dünyanın her yerinde böyle doğal afetler, fırtınalar seller oluyor ama hangi gelişmiş ülkede bi devlet hastenesinin acil servisini sel götürüyor? Hangi büyük ana yolları sular basıp, seller akıyor? Alt yapımı dedin? aman sen de ne önemi var. Üst yapıya bak sen parklar var, havuzlar var, yeter! Saçma sapan bi şehir planı. Bi yandan yap, öbür yandan boz mantığı. Ay valla kuduruyorum sinirden.

Bi de üstüne üstlük şehit haberleri. Hay allahım neden açtım ki sabah sabah haber kanallarını ben, tamirci manny'i ya da küçük einsteinlar'ı izlesem daha iyiydi. Ateş düştüğü yeri yakar elbette ama artık şehit haberleri görmekten içim acıyo, bi o kadar da öfkeyle doluyor. Hala da acılı anneler babalar bu ülkede: "vatan sağolsun" ve ya "allah devletemize zeval ziyan vermesin" diyebiliyor. Kimin çıkarları için ya da hangi çirkin hesaplar için can veriyor bu gencecik bedenler. Bu ülkenin üstünde oynanan oyunlara kurban edilsin diye mi büyütüyor anaları evlatlarını?
Ulan vatan hainleri, ülkesini satan şerefsizler: siz bayramı baklava börek yiyerek, güney sahillerinde taşşak kebabı yaparak geçirirken; şehit aileleri mezarlıkta geçirecek biliyomusunuz?

ya işte bugün özel bi gün.. 09.09.2009 yine hafızalarda bi süre kalıp sonra silinecek utanç verici bi gün...

26 yorum:

BlahBlah dedi ki...

çok iyi hatırlanmayacağı kesin.

zuzuların annesi dedi ki...

Sevgili Meltem aynı duygulardayız:(
Çok bir şey demiyeceğim...Bekir Coşkun'un bir yazısı geldi aklıma ondan bir kaç satır paylaşacağım izninle...Sanırım bir çok şeyi anlatıyor:((

''''İşte; bilinçli olarak ilişilmeyen, görmezlikten gelinen, sınırımızın dibindeki o terör merkezleri yüzünden her gün cami avlularına şehit tabutları geliyor.

Toplumun bilmediği, Türkiye'den gizlenmiş bir ekonomik çıkar yüzünden...

Hepimizden gizlenen bir yüzkarası nedeniyle.

Peki...

Nedir bedeli akan kanın?..

Kaç paraya vuruluyor yaban güvercinleri?..

Bir şehit kaç dolar?..''''

mutfakcini dedi ki...

Bir de bu felaketten faydalanmaya çalışanlar var,görmüşsündür.Sele kapılan malları yağmaladılar.Satanlar bile olmuş.Az önce oradan ceset çıkarılmış,bunun ruh hali içinde diiller,fincan,tabak,dondurma peşindeler.Biber gazıyla önledi polis.Var mı böyle insanlık ya ??

Adsız dedi ki...

daha kötüsü olmaz insallah :S

öykü dedi ki...

iyi bi gun degıldı bugun..
dılegım uzuntulerın bu noktad durması.

SMİLENA dedi ki...

canım ne desem ki.bende blogumda isyan etmiştim bu güne.

Adsız dedi ki...

ağzına sağlık...
herkes hüzünlü bir okadarda sinirli bugün...

a. gizem dedi ki...

çok haklısın... insan hem görüntüleri görmeye dayanamıyor hem de o yağmalayıcıları... :(

Sibelbek dedi ki...

Sorsan 2010 kültür başkentiyiz...
Belediye başkanımıza sorarsan tüm olay bizim sorumsuzluğumuzdanmış...
.......
Ne demek lazım bilmem ki?

İDEA dedi ki...

Ben kesin dönüş yapmanın arifesindeyken inan tüğlerim diken diken oldu.İnanamıyorum.Bu benim bildiğim tanıdığım insanlar değil onları yapan.Benim tanıdığım Türk milleti asildi,gururluydu,yardımseverdi.Peki kim bunlar?Bunları yapanlar kim?

tatlisubaligi dedi ki...

giden evlatların gencecik yuzlerine bakarak yapsınlar acılımlarını bakalım...

o kafalarını yastıga nası koyuyolar anlayamıyorum ki...

herşeyden azıcık dedi ki...

9.9.9 ne acı birgün :(((

babycakes dedi ki...

şehit aileleri bayramı mezarlıklarda kutlayacak demişsin ya bir anda o sahne gözümün önüne geldi tüylerim diken diken oldu...

beenmaya dedi ki...

bugünü hiç unutmayacağıma eminim ama ne yazık ki üstüste gelen felaket haberleri yüzünden...

balböcükleri dedi ki...

ya sorma kız benim çiftlikte orda bizim eve bişi olmamış ama olmamış diye sevinirmi insan.okadar can.canpazarı.of çok kötüydü haberlere bakasım bile gelmiyor.

fs dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
fs dedi ki...

Kalemine sağlık Meltem. Gönül isterdi ki bugüne dair komik bi şeyler yazasın. Ne yazık ki ülkemizde her gün neredeyse "kara gün" ilan edilir durumda. Gün geçmiyor ki, evlatlarımızı şehit vermeyelim, gün geçmiyor ki,elimize geçirdiğimiz bir silahla onu, bunu, günahsız sabileri vurmayalım, gün geçmiyor ki, birilerinin kafaları, kolları bacaklarıi bilmem hangi konteynırın içinden, nerdeki bilmem ne deresinden çıkmasın, gün geçmiyor ki, annesini babasını vuranlar, 1 bilezik için anneannesinin kolunu kesenlerin haberi duyulmasın vesaire. Daha fazla örnek vermeye gerek var mı? Herhangi bir kanalın haberlerini açmamız yeter. Hepimiz biliyoruz. Ve hepimiz bu haberleri izlerken pilavlarımızı kaşıklıyoruz yemek masalarımızda! Kime, ne için kızıyoruz? Bunlar kim dediklerimiz biz değil miyiz? Kendi içimizde yapamadığımız özeleştiri, üzerimize alamadığımız toplumsal bilinç, bencilliğimiz, bana dokunmayan yılan bin yaşasın gibi okullarda küçücük çocuklarımıza da öğretilen o iğrenç atasözleriyle yaşayanlar biz değil miyiz? Koyun gibi herşeye evet diyen, susan, susmasa da her bir acıyı 2 gün sonra unutan biz değil miyiz? Vatan toprakları karış karış satılırken, her gün evlatlarımız ölürken, işsizlik insanlara cinnet geçirtirken, bir kavga gördüğümüzde "aman karışmayalım başımıza kalır" diyen, 80lerden sonra bilinçli bir politikayla asimile, apolitize edilen biz değil miyiz? Ne 12 Eylüller, ne Madımaklar, ne 17 Ağustoslar, ne binlerce şehitler unutuldu bu ülkede. Bu gün de unutulur!

Stil Direktoru dedi ki...

Meltem'cim bu ülkede büyük başlar yaşarken, bunların olması gayet doğal. Bereket diyoruz yağmura ancak onca insan evsiz ve derme çatma evlerde yaşıyor. Hala şehit anaları feryad fikan canlarından et koparcasına bu ülke için diidniyor, yeni evlatlar şehit olmasın diye. Çok acı çok :(

Stil Direktoru dedi ki...

Yoruma cevaben, meltem ne izni canım al yaz birtanem aşkolsun :)

denizanasi dedi ki...

çok haklısın... unutulmaz umarım.

çınar dedi ki...

artık unutulmadan bir çözüm bulunsa diyorum

gulnihal kalfa dedi ki...

artık insanlar öyle kendi dertlerine bürünmüş ki insanlıklar unutulmuş. istanbul un 1 yağmurluk canı varken ve bu yüzden bir sürü kişi gerek fiziken gerek madden zarara uğramış. ama olsun be meltem biz evlenelim çoluğumuzu çocuğumuzu doğuralım bu tarihte boşveerr gerisi. hatta aşk-ı memnu lara milli maçlara verelim aklımızı aynen istedikleri uyuyalım, robotlaşıp insani değerleri unutalım. Kim görmüş bihteri behlülü diyelim. Normal hepsi aslında. çünkü bizden yapılması beklenenler bunalr insanlar onları yapıyor. Allahtan kanalı sel basmadı da dizi yine tüm türkiyeyi erkan karşısına kitledi

Eliza Doolittle dedi ki...

Ayni gun benzer yazilar yazmisiz...Hatirlanasi ve hatirlanmayasi olaylara cesni...
Allahtan bana o patlama yasanan sezaryenlerden biri en yakin arkadasin bebegi kabilinden buyuk mutluluk verdi de, yine de pek ozel oldu 9.9.09 benim icin :)

Sen Gelince dedi ki...

Çok acı bir gün... Bu sabah ofis arkadaşlarıma söyledim aynı şeyleri... Hayat garip... Çok hem de...

MAYRI dedi ki...

Olanları bir film gibi izleyip insanları suçlayanlar utansın.
Yardım için insana, hayvana elini uzatmayanlar utansın.
Bizde yaşayıp ileride onların düşecekleri durumları izleyeceğiz.
Tarih tekerrürden ibaret demişler bakalım göreceğiz.
<:))

MAYRI dedi ki...

Olanları bir film gibi izleyip insanları suçlayanlar utansın.
Yardım için insana, hayvana elini uzatmayanlar utansın.
Bizde yaşayıp ileride onların düşecekleri durumları izleyeceğiz.
Tarih tekerrürden ibaret demişler bakalım göreceğiz.
<:))