14 Eylül 2009 Pazartesi

TÜM OLANLARA RAĞMEN!

Bi yazı yazdım aslında herkese ders olacak bi yazı.. kıssadan hisse! ama taslaklar da bekliyor. Daha sonra mutlaka yayınlayacağım..
Geçen hafta sonu yeni evimize gidip son ilerlemeleri gördükten ve satış temsilcimizle konuştuktan sonra, teslim de biraz daha gecikme olabileceğini öğrendik:(
Ve ekim sonun da dolan kontratımızı düşünerek ev sahibimizle görüşmeye karar verdik. Ama bundan önce yeni eve gitmişken, nehir'i yazdırmayı düşündüğümüz kreşe gittik. Tanıştık, anlaştık, bayıldık vs. ve karar verdik:)
eveeeet nehir taşındıktan sonra ege ile birlikte kreşe başlıyor. İnanamıyorum benim miniğim büyümüşte kreşe gidecek. Nehir' de okuluna bayıldı. Biz hocalarla tanışma ve anne babanın kafasındaki soru işaretlerini halletme seansına henüz başlamıştık ki. Nehir "anne ben bi okulumu geziiim" dedi:)
Nehir'in yaşında bi oğlu olan, kreşimizin sahibinin ve hocaların pek hoşuna gitti tabi bu. Nehir şimdiden "okulum" demeye başladı. Haydin hayırlısı durun bakalım:)
Tüm bunların üzerine bu hafta sonu da insan oğlu insan olduğunu sandığımız ama insanlıktan nasibini almamış 4 yıllık ev sahibimiz "aman güzel kardeşim, biz abi kardeş olduk artık, ben sizin gibi kiracı hayatta bulamam -e tabi sitede en yüksek kirayı veren enayiler- biz olduğumuz için gerçekten de bulamaz haklı adam. Neyse canım, kardeşim güzel kardeşim derken adamcağız bombayı patlattı. Serkancım ekim sonun da kontratımız bitiyor. Siz de en geç kasım sonun da evi boşaltmış olun; zira aralıkda çıkarsanız kış günü ben evimi kiraya veremem, boş kalır evim:P
"DONK"
"HÖÖÖÖ?"
WHAT DİD YOU SAY?
BİR DAHA SÖYLEEEE!!

Dumur serkan: abi zaten hemen taşınmak istiyoruz biz de sen de haklısın ama evin teslimatı aralık ayı içinde olabilir. Hani biz aralık kirasını da veririz ama merak etme aralık ayı içerisinde evi boşaltırız zaten

ev sahibi: yok hayatım, serkancım aralık olmaz 30 kasım, en geç 30 kasım..

dumur serkan: anladım da abi, hani evi 30 kasımdan önce alamassak, diyorum ki biz toparlanırız, sen emlakçıya da ver evi, kiracılarada göster ama, hani diyorum ki aralık 15 i bulabilir teslimat?! o zaman boşaltırız zaten abi !!

ev sahibi: tamam da sekancım aralık olmaz, en geç 30 kasım, 30 kasım, 30 kasım, 30 kasım, 30 kasım, 30 kasım, 30 kasım, 30 kasııııımm................

Ya insan çirkef olduktan sonra her şeyi yapar. "Kardeşim ben napıcam 15 gün için evi boşaltıp, teslim tarihine kadar orda burda kalacak halim yok ya!! bizde bayılmıyoruz pezemenk kira vermeye, evim bitince adam gibi boşaltıcam işte evini uzatma!! e hepsi denilebilir tabi. Herkese anladığı dilden konuşulabilir falan. E iyi hoş da insan olan insanlar nerde arkadaşlar!

Herkes bişi söylüyor;

- hakkı yok çıkaramaz
- hiç bişey yapamaz sittir edin
- elinden geleni ardına komasın pezemenk
- yok öyle yağma vs. vs

eveeet doğru ama bizi dumur eden ne anladın di mi sen blogum, anlamakta zorlandığım,yazmakta bi o kadar tutuk kaldığım konu aslında bu "insanlığımıza ne oldu yaaw, hatır gönül ilişkilerine, hani bi kahvenin 40 yıl hatırı vardı eskiden. Hani ev alma komşu al denirdi. 4 yıldır bi kere bile kirayı gününden sonra yatırmadık, ne kadar zam o kadar tamam abi dedik. Yeni taşımdık kombi bozuk çıktı bi ay içinde iki kez toplam 520 milyon para harcadık. "Kiradan düşemessin, ben mi kullanıcam siz kullanacaksınız güzel kardeşim beni ilgilendirmez" dedi. "Evle ilgili hiç bi sorunda bana gelmeyin serkancım, güzel kardeşim, e artık içinde oturan sizsiniz, e sen de hak ver bana be abicim" dedi. 4 yıl..... o söyledi, biz dinledik. Hep sustuk edepli olmak, efendi olmak takdir görür sandık. Kiracı olmak zormuş....... Diyecek hiç bişeyim yok insaoğlu işte iyisi de var kötüsü de çok üzüldüm, üzüldüm çünkü şaşırdım. Hani eşimde ben de kimseye bunu yapamayız ya, kimse de bize yapmaz sandık. E insan böyle büyüyor böyle öğreniyor, böyle ders alıyor işte hayattan..
Ama cumartesi çok güzel bi gün geçirdikten sonra akşam üzeri eve geldiğimizde yaşadığımız tek süpriz ev sahibimiz değildi. Yaşadığımız şok bununla bitti sanıyorsan blogum çok iyimsersin benim gibi:) ben de cumartesi gününün sadece bu olayla bitmesini isterdim.
Çok daha kötüsü oldu, bi an 5 dakika önce ev sahibine yaşadığımız kızgınlığı unutturacak başka bi olay yaşadık.
"Hayatım da ilk kez bu kadar büyük yemin ettiğim, ilk kez birilerinin bana karşı niyetinden bu kadar emin olduğum, asla unutmayacağım ve daha önce unutmaya çalışdıklarımıda hatırlatan başka bi olay" Sonra da bunu anlatacağım blogum. Kurban olduğum allahtan tek dileğim bize bu olayı unutturacak başka bi sıkıntı vermesin.
Tüm olanlara rağmen biz hala bir aradayız. Tüm olanlara rağmen pazar gününü güzel geçirdik.
Bana bi gün önce yaşadıklarımı unutturmak için verdiği çaba, kızarmış gözlerinde ki o mahcup, o sorar bakış öyle üzdü ki beni...
"Kendi üzüntüm yakmadı benim içimi O'nun üzüntüsü, O'nun mahcupluğu yaktı..
"Kendi gözyaşlarımın tuzu değil, O'nun göz yaşlarının tuzu acıttı canımı..
Sevgili blog dostları "Seda Sayan" tarzı avam laflar etmek istemiyorum ama bu dünya da en çok güvendiğim şeyim dürüstlüğüm ve kalbimin temizliği, o yüzden allah herkesin kalbine göre versin diyorum. Aslında en güzel dua ya da bed dua bu sanırım.. Biraz sivri dilliyimdir, doğru bulduğumu söylemekten çekinmem, "birilerinin" gözüne şirin gözükmek için bana doğru gelmeyen bi şeye şak şak yapmam! Kimse kimse yi de sevmek zorunda değil, sürekli birilerine şirin gözükmek için kişiliğimden ödün vermektense sevilmeyen insan olmayı tercih ederim. Böyle hisseden hiç kimse de bi kayıp değildir benim için.....

39 yorum:

mutfakcini dedi ki...

Haytta çok şey öğrendiğimiz gibi olmuyor maalesef Meltem'cim.İnşallah yeni evin,bir mucize olur da erken teslim edilir.Anahtarı kafasına fırlatırsın evsahibinin.Nehir için sevindim :) Okulunu hemen de nasıl shiplenirmişşş yerim ben onuuu.Kaşla göz arasında büyülar dimi.Kreşdi,ilkokuldu derken ak benimki ünv ye gidiyo.Zman öyle çabuk akıyorki,Nehirle olan her gününün tadını çıkar,doya doya.Öpüyorum canım.

MKBL dedi ki...

Canımmmm,
içim acıdı. üzüldüğüne.Anlattıkların çok tanıdık geldi.
Canım canımm yarınlar güzel günlere gebe :)

İDEA dedi ki...

Canım ya,sen çok dolmuşsun.Fakat blog bunun için var.Paylaşmak için.Kimseye anlatamadıkalrını yazabilmek için.Ben seviyorum seni var mı ötesi.Ki ötesi olsada beni ilgilendirmez.İçinden pazarlık yapmadan o an ne hissediyorsa o olan kaç kişi var ki etrafımızda?

BlahBlah dedi ki...

ev sahibine bak be. sanki 30 kasımda şıp diye kiracı bulack. manyak ya.

manii dedi ki...

Canım hiç üzme kendini bence herşeyi oluruna ,akışına bırak geriye bir bakacaksın aaaaa bak ben bunlarıda yaşamışım diyeceksin ...unutulacak hepsi bunların... yeni evinde sevdiklerinle,huzurla,mutlulukla ,sağlıkla geçireceğin güzel yıllar sana inşallah...
Sevgiler...

öykü dedi ki...

ne zor sey su kıracılık
meltemcım senı cok uzmusler
ben de uzuldum..

MAVİANNE dedi ki...

aaa ne ayıp etmiş gerçekten de ev sahibi müsveddesi adam,
işte böyle insnalar da var
Allahından bulsun
en güzel beddua bu oluyor bu tiplere
malesef
ne yazık
kendi kaybeder sonunda,
sen tatlı canını sıkma
sizi zamanından önce çıkaramaz
üzme güzel yüreğini
Güle güle otur yeni evinde
hayırlı uğurlu olsun

Nazpek dedi ki...

hayat bu be meltemcim sürekli birşeyler öğretiyor bize olsun ama her kışın baharı vardır sıkma canını

BlahBlah dedi ki...

meltem seni en iyi ben gibi damdan düşen anlar canım.

nalan dedi ki...

geçen yıl bir kiracıya denk geldim ki dostlar başına. karı koca birbirlerini soydular! evin kapısı darmaduman. bana da 3 aylık borç taktılar, siteye bi ton aidat. ama inan hiç gözümde değil, ben evi de parçalayacaklar sandım.
o yüzden senin ev sahibi fazla kaşınmasın, allahın sopası yok derler, benden beter duruma düşer aman diyim !

balböcükleri dedi ki...

sık dişini meltem bak kendi evine geçicen şurda 2 3 ay kalmış.seni sokağa koycak hali yokya.versin emlekçıya bak nasıl kiracı geiyo.

meltem dedi ki...

ARKADAŞLARIM HEPİNİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.. MERAK ETMEYİN EVLE İLGİLİ GELİŞMELERİ MUTLAKA HEMEN YAZICAM..
DEDİM YA BU KONU BİZİ ÜZMÜYOR ARTIK!!
GERÇEKTEN ÜZMÜYOR, EN AZINDAN ADAM NİYETİNİ AÇIK AÇIK SÖYLÜYOR VE BİZDE GARDIMIZI ALABİLİYORUZ!!
Bİ DE NİYETİNİ AÇIKCA İFŞA ETMEYİP FARKLI YOLLARLA SİZİ YARALAMAYA ÇALIŞANLAR VAR!!
İNANIN EV SAHİBİNİN YAPTIĞI YA DA YAPMAK İSTEDİĞİ ŞEY BUNUN YANINDA MASUM KALIR!

MAYRI dedi ki...

Derler ya havlayan köpek ıssırmaz. Sen diğerlerinden kork.

Allah yardımcın olsun.

<:)

nora dedi ki...

Ay canım, umarım düzelir bi an önce durumlar...

Ben de istanbuldayım yapabileceğim herhangi bişi olursa gelirim valla koşa koşa...

Sıkma sen canını...

Adsız dedi ki...

artık insanların yaptıgı hiçbirseye şaşırmıyorum.. ayrıca kiracı olarak kontratınız dolsa bile 6 ay daha oturma hakkınız var.Allah herseyin bir kolayını verir sizinde ummadıgınız birsekilde işlerinizin yoluna girecegine inanıyorum belki diger ev bitebilir bile..cocuklugumdan hatırlıyorum apartmanda elektrik yoktu bir tek biz oturuyorduk cok eglenceliydi walla coculugumun en güzel günleri elektriksiz günleri :)

papatya dedi ki...

Aci olan bu zaten Meltem´cim.Iyi niyetimizin bu sekilde suistimal edilmesi.Insallah yeni evin sana ve ailene, sans, sevinc, mutluluk, saglik ve huzur getirsin.Sevgiyle kal canim...

tuğçeadaş dedi ki...

offf ev sahibine şimdi okkalı bi ....
neyse...
siz elele, gönül gönüle sarılın birbirinize meltemcim.
herşey olucağına varıyor. hiç belli olmaz, eviniz bitebilir kasım sonuna kadar. Olmadı, gidin evinizde derme çatma oturun canım çekirdek ailenle.
çıkmazsanız pislik yapabilir. ama işin ejhli kişilerden tam bir öğrenmek lazım.
sıkma canını. bak benim güzel saçlı nehirim okula başlıycakmış. hemde daha şimdiden hevesle benimseyerek. annesini üzmeyeceğinin sinyallerini vererek...
mutlu olun.
sevgilerimle. tuğçe...

gulnihal kalfa dedi ki...

Meltemim geçmiş olsun, fikirsiz ev sahibiniz içinde, sonra anlatıcağım dediğin oılay içinde. Çokk merak ettim ama seni üzdükleri için bir sürü laf hazırladım. Herşeyi atlatmanız güzel böylelerine pabuç bırakmamalı

aslan dedi ki...

Eşyaları güvenilir bir antrepoya
koyabilirsiniz.(belirli süre için)
Çok kaliteli ve titiz depolar var
ve maliyeti çok uygun.En ince detaya kadar paketleme yapıyorlar.
O süre içinde,akrabanızda kalabilir
ve kiradan da çok ucuza gelir.
Dostlukla...

Aslı'ya dair dedi ki...

İnşallah en kısa zamanda kendi evinize taşınırsınız,aradağınız huzuru bulursunuz, 4 ev değiştirmiş biri olarak huzuru kiracı olmaktan kurtulunca buldum hele en son taşındığım evde ki ev sahibinin eşinide alıp kahve içme bahanesiyle sık sık evi kontrol etmeye gelmeleri kiracılık olayınada son noktayı koydu binbir sıkıntıyla ev sahibi yaptı bizi,kolaylıklar diliyorum

ruhdagı dedi ki...

Terslikler üst üste gelmiş ama arkası güzel gelir inşallah.
Umarım ev sahibi hödüklükten vaz geçer. Diğer mevzuda ailevi bir şey gibi geldi ama..
SIKMA CANINI Selamlar :)

hepsusluydum dedi ki...

Sevgili Meltem sana ve ailene sağlıklı ve huzurlu bayramlar dilemeye geldim:) Sevgilerimle Zehr@

mutfakcini dedi ki...

canımm..dost Meltemm.bayramın kutlu ,mutlu olsun canımm.çok öpüyorum seni.

Bellek Kutusu dedi ki...

Meltem'cim, umarım ev işin bir an önce yoluna girer... Art niyetli insanların da bir daha yoluna çıkmamasını dilemekten başka bir şey gelmiyor elimden...

Adsız dedi ki...

meltemcım ben geldım canım.haber vereyım dedım :) uzun uzun blogunu okuyacagım.sımdılık bu kadar.optum.

denizanasi dedi ki...

oysa şu zamanda dürüst kiracı bulmak çoook zor. duyuyorum sürekli kira ödemeden kaçtıklarını..
dediğin gibi, üzücü olan aslında insanların ne denli yüzeysel olduğunu görmek.
sen sıkma canını, eminim evi aylarca açıkta kalır. çükü o kadar çok kiralık ev var ki, kimse yerinden kımıldamıyor.

Stil Direktoru dedi ki...

Ay fena ya kolay gelsin ve bol sabırlar dilerim canım. Güzelliklere bir an kavuşmanı dilerim. Geçmiş bayramın kutlu olsun canım.Umarım sevdiklerinle birlikte güzel bir bayram geçirmişsindir. Bizde dün döndük tatilden. sevgiler

Sibelbek dedi ki...

kiracı olmak gerçekten çok zor Meltem. neyseki bu dertten kurtuluyorsunuz ev sahibi sizi dumura uğratmış olsada, boşver sen, kızına ailene bak... bak ne güzel biraradasınız, el elesiniz, kenetlenmişsiniz... Allah bozmasın, hep böyle olun inşallah...

Ceyda Türkgeldi dedi ki...

geçmiş bayramınız kutlu olsun.Sevdiklerinizle nice bayramlara inşallah.

hayal dedi ki...

Bişey yapamaz 15 günden önce çıkartamaz nasılsa.. Zaten parasını da veririm diyorsunuz... Oooo mahkemeye vericek de.... o arada siz de taşınırsınız zaten

Leah dedi ki...

Siz insanlıktan yana olursunuz ama onlar insanlıktan anlamaz. Ben İstanbullu değilim, 1 yıldır kirada oturuyorum istanbul'da, sadece benim ev sahibim mi böyle yoksa herkes mi paragöz anlamadım. Adam bir çöp harcamıyor eve, biliyorum ki evden çıkarken evin her yerini didik didik kontrol etcek sırf depozitoyu vermemek için. Siz tehdit edin, mahkemeye vericez diyin, adam korkar zaten mahkemelere avukatlara parası gitcek diye vazgeçer. Oyunu adamın kurallarına göre oynayın yoksa başka çare yok.
Ben ister miyim kirada oturmak! Ama nasıl bi İstanbulsa bu bütçe dayanmıyor merkezde bi yerlerde ev satın almaya.
Herkesin ayrı derdi var, inş en kısa sürede derdinize derman bulunur meltemcim.

Sagır Kedi dedi ki...

Çevremdekilerin çogu kirada oturdukları için yaşadıklarına benzer sorunları onlar da yaşadılar.Arkadaşlarına bu durumu anlatıp da sana söyledikleri komik olmakla beraber dogru diyorlar aslında ev sahibi bir şey yapamaz çünkü evin otu-boku bozuk çıkmış ona buna masraf etmişsiniz 4 senede yapılan zamlara karşı çıkmayıp ödemişsiniz o insancık müsvettesine karşı çıkmalısınız.Adama bir kafa atmadıgınız kalmış ya ne kadar sinir bozucu bir olay!!
Bu arada konu dışı bir durum sana ithaf yazı yazdım bilesin..
Kendini üzme ailecek canınızı sıkmayın bir şekilde halolur.

allımorlu dedi ki...

klasik ev sahibi tavrı..ne kadarda olsa insan sinirleniyor haklısın,ama hiiç üzülmeye değmeyecek bir konu..bu tür tavırlarda olan insanlarda halhatır,insanlık,mahçubiyet olmaz.
ayrıca bahsettiğin o sivridillilik denen şey,tamamen içtemizliğinden kaynaklanan bir durum,bence en güzelide bu..
herşeyi yoluna girer,kolay gelsin..

balböcükleri dedi ki...

melteeeeeem nerdesiiiiiiiiin.

SMİLENA dedi ki...

meltemcim anca gire bildim.aslında bu yazıyı yazdığın gün okumuştum ama yorum bırakamamıştım.
umarım halletmişsinizdir ev problemini.pzemenke bak ya .ne insanlar var..
sıkmayın canınızı.seni çok öpüyorum

Aygül dedi ki...

Meltemcim inan ev sahiplerine iyilik yaramkıyor.Aman hakkı geçmesin 2-3 ay evvelden bildirelim felan hikaye.Eşyalar kamyona yüklenirken biz çıkıyoruz diceksin:)Neden mi ben iki ev değiştim özellikle ilk ev sahibimiz bizi öyle bir bunalttıki sorma.Neyseki kendi evimizin sahibi olduk da uğraşmıyoruz elalemle.Bir şey yapamaz da huzur bozması herşeydir:(

Kumsal dedi ki...

Hiç tanımadığın insalara yardım etme isteğini alıp götürmemiş
içinden

sen çiğ süt emmemişsinki
ev sahibini anlıyasın
sen hiç tanımadığın bir insanın üzüntüsünü kendi üzüntün yapıp üzülmüş bir insansın
oyüzdendirki bu ziihniyette olan birini anlamazsın

Allah senin karşına senin kadar insan olmayı becerenleri çıkarsın

meltem dedi ki...

AH KUMSAL GERİ DÖNDÜĞÜNE ÇOK SEVİNDİM:)

éLLa Çiça dedi ki...

anaaammm o ne tatli öyle ya minicik :S oy oyy