22 Kasım 2008 Cumartesi

çarşıdan aldım bir tane..


eve geldim bin tane :))
Artık mevsim kış ve bizde kış meyvelerinden mümkün olduğunca faydalanıyoruz. Güzel kızıma ya sabahları portakal suyu içiriyorum ya gün içinde elma, armut veya muz yedirmeye çalışıyorum. Tabi gün içinde mutlaka ceviz, badem veya fındık, bazen yanın da kuru üzüm ya da kuru kaysı da çerez olarak atıştırıyoruz. Çünkü bunlar çocuklar için çok faydalı ve gerekli.. ha bir de film izliyeceğimiz zamanlar kızımla mısır patlatıyoruz herkese öneririm internette okudum mısır da çocukların kemik gelişiminde kesinlikle faydalıymış. Ben tencere de bir çay kaşığı kadar zeytinyağ ve birazcık tuzla yapıyorum Nehir bayılıyor.
Bir de bu sıralar Nehir'in favorisi "nar" hem çok faydalı hem de çok lezzetli olduğu için ailecek mümkün oldukça tüketmeye çalışıyoruz ben bir kaseye ayıklıyorum ve Nehir' de afiyetle yiyor.

3 yorum:

Sinem dedi ki...

Bayiliyorum Nehir'in bu faydali yiyeceklere karsi istahina. Hep böyle saglikla devam eder insallah, masallah :)

meltem dedi ki...

amin canım sağol..
darısı minik ezgimin başına

mutfakcini dedi ki...

Ne güzel annesin sen yaaaa :) Ben d eher sabah nar ve portakal karışık sıkıyorum Alp'e.Patlamış mısırı bilmiyodum bak.Yiyoruz ama,şimdi daha bilinçli yiyicem,bilinçli yeek nasıl dersen öyle işte .))