24 Kasım 2008 Pazartesi

fırında somon

Evde sık sık balık yapmamıza rağmen somon balığını daha önce hiç pişirmemiştim. Zaman zaman dışarda yemeyi tercih ediyorduk ama dün evde pişirdim ve inanılmaz güzel oldu. Paylaşmak istedim. Nehir de severek yedi. Açıkcası ben de bu kadar güzel olacağını düşünmemiştim. Somon çok kokan bir balık olmasına rağmen hiç koku da olmadı. Bebekleri yesin diye herşeyi deneyen anneler için nasıl yaptığımı anlatmak istedim. Pişirme poşetine koydum, içine bolca soğan doğradım, bir kaç dilim limon koydum ve de içine biberiye otu serptim tabi biraz da tuz yarım saat kadar pişirdim. Harika oldu diyebilirim en azından balık sevenler için lezzetli ve sağlıklı bir yemek.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Somon tarifi için teşekkürler:) harikasın arkadaşım.

meltem dedi ki...

afiyet olsun şekerim inşallah küçük prensesde yer
sizde blogunuza birşeyler ekleyin artık bakıp duruyorum bişi yok :)
öpüyorum çok

meltem dedi ki...

eklemişsiniz :)))

mutfakcini dedi ki...

Fırında somon yaparım ben de sık sık.oşette hiç denemedim ama.Bu kez de bu şekilde deniim Meltem'cim :)