21 Mayıs 2009 Perşembe

canım&cadım..:)


Yorulmuyor, susmuyor, dinlenmiyor, dinlemiyor... evet evet benim kızım hiç mola vermiyo hani duracell reklamlarında bütün ayıcıkların bi yerde pili bitiyor bi tek süper pilli ayı yoluna devam ediyo ya hah! işte benim kızda o reklamlardaki pilden var işte:) Aman allah sağlık sıhhat versin yeter ki; varsın tepinsin, varsın yorulmasın napalım:) Bu sıralar bi de küçük hanımda bi inat bi inat şaşarsınız. Sevgili diyor ki: aynı anası şu inada bak:) ben de diyorum ki: aynı babası şu inada bak!
valla hangimize çekmiş bilmem ama bu kız gerçekten inat:) Neyse asıl beni dumura uğratan olay geçenlerde küçük cadıyla aramızda yaşandı. Benden istediği, olamıyacak bişeye "hayır" cevabını aldıktan sonra,önce yalandan bağırarak ağlamaya, ben; nehir lütfen benimle ağlayarak konuşursan seninle anlaşamayız dedikten sonra,inanılmaz üzgün bi şekilde omuzlarını önüne düşürüp sessiz sessiz ağlamaya,sonrada "ama ben çok üşgünüm" demeye başladı. Bildiği bütün numaraları deneyip ağlayarak odasına giderken, annecim biraz sakinleş sonra konuşalım dedim. Tamam dedi ve odasına gitti, biraz sonra odanın kapısını kapattı. Üstünden bi süre geçtikten ve ses azaldıktan sonra odasına gidip kapısını çaldım,gelebilirmiyim annecim dedim. "hayır gelemessin biraz yalnız kalmak istiyorum" dedi ?!!?
Anaaaa!!! içimden ne güzel ne güzel tabi sen de bi bireysin annecim, seninde bu tür isteklerin olmalı tabi ki anlıyorum kem küm derken, bi yandanda nasıl yaaaa,höööst ne oluyo, ne diyon annem seeeen, bu yaşta beni kapı dışarımı ediyon kibarca, gibi benzer cümleler kafamda fır fır dönmeye başladı. Sonra aklıma,ergenlik çağına henüz girmekte olan çocuklarıyla yaşadıklarını bloglarında zaman zaman bizimle paylaşan arkadaşlarımın yazdıkları geldi...
Evet belki endişelenmek için henüz erken ama biliyorum ki önümüzde çok keyifli çok zahmetli çok zor ve bi o kadar da önemli bi süreç var, bu sadece bi başlangıç. Anladım...

15 yorum:

gulnihal kalfa dedi ki...

Yaşasın sahalara döndün temelli :)
Bu arada laf aramızda yandın sen :)
Şaka bir yana güzeldir zeki olmak ama çokta dikkat edilmesi lazım. Zekiliği bünye kaldıramadığı duygusal anlamda çöküntülere girildiği çok oluyor. Anne desteği süper olur. Hayır kendimde varda ordan biliyorum.
Öptüm sizi

Adsız dedi ki...

canım günaydın,senıde nehırıde gormek ne guzel.özlemıstım valla.nehır gercekten cok zekı.ama bılıyomusun sımdıden senden , bazı seyler ogrenıyorum .seneye cocugum olursa dıye...mesela bır yagmur yazın vardı.çok etkılemıstı benı...neyse lafı uzatmıyım.kızına ve sana bol saglık ve sana artı sabır dolu gunler.öptum.

Adsız dedi ki...

üzme cocugu ne istiyosa yap bi dedigini iki etme :)

Nazpek dedi ki...

Biz annelerimizin gözüne bakardık şimdi çocukların gözüne bakıyoruz

Unknown dedi ki...

günaydın.bende 2 yaşında bir erkek çocuk annesiyim.aynı sorunları bende yaşayacağım galiba.hazırlıklı olmam lazım.

mutfakcini dedi ki...

tatlım yaaa :) şimdiki çocuklar zaten ergen doğuyo Meltem'cim :)bi tavırlar,bi havalar çok şekerlerr ama yaaa:)kızı rahat bırak,onun da bi özel hayatı var sen de yani :))

herşeyden azıcık dedi ki...

Daha kapıya asılan notları görmedin sen dur bakalım:))Sıra onalarada gelecek hey gidi güzel günler heyyyy:))

havvanur dedi ki...

kıs bu çocuklar her bişiyi ögrenip doguyorlar bzi onların yaşındayken çok cahilmişiz bee zeki olması çokta güzell hayırlarıda ögrenmesi güzell bence tam annesin hiç vicdan yapma :))hayata hep evett olmuyoki sevgiler

Sinem dedi ki...

Bu son olaylarla Nehir kendini asmis valla, gercekten 3 yasinda degil de 13 yasinda gibi, sadece r leri tam söyleyemiyor :) Biz de bunlari yasayacagiz kisa zamanda bakalim basimiza neler gelecek.

Unknown dedi ki...

vallahi bu çocuklara ne laf geçirmek mümkün ne de anlamak...

Unknown dedi ki...

bizde böyle bir durum olduğunda diyordum ki Rengin' e
"git odana yaptığın davranışı biraz düşün sonra gel konuşalım üzerine"
çok işe yarıyordu...
gelme zamanını kendi ayarlıyordu yani...
Ama bu şekerlerle işimiz zor :)

Sibelbek dedi ki...

Seninki kişiliğini ortaya koymuş Meltem!
işin var vallahi :)

pommeler dedi ki...

hem özeniyorum hem korkuyorum
bu okuduklarımdan sonra ahh ahh

lori dedi ki...

ehuheee. "ben yalniz kalmak istiyom!" anaya posta koymak diye buna derler.. buyuyunce napcan sen? (azcik gozunu korkutiyiim :P)

Primarima dedi ki...

:)
Çok zor...dün 14 yasında bır kız ve onun annesının dialogları ile yanyanaydım Meltemcıgım, annenın sabrına hayran kaldım...14 yasındakı kızın terbıyesızlıgıne inatcılıgına ve agresıflıgıne ıse hayret ettım:(
o gunler geldıgınde ınsallah bızde cok sabırlı olabılırız.