2 Nisan 2009 Perşembe

bişi gördüm sanki:)














Dün yine bütün gün televizyon kapalıydı ve maalesef ben de biraz işe güce verdiğim için kendimi,hatta ruhumu teslim ettiğim için yavrucakla pek ilgilenemedim. E bildiğiniz üzere dün malum sebeblerden dolayı akşama kadar internete de giremedim. Bir yandan onun verdiği sıkıntı ve hırs bir yandan nehir'in hala salonun ortasında kaçırdığı hacetler, derken kendimi öyle kaptırmışım ki valla bi psikopat edasıyla işe girişmişim, kapı falan çalsa açsam deli gibi bi saç baş dağalmış;evin hanımını çağırırmısınız falan derler o derece yani. Neyse arada nehir'in odasına gidip biraz nabız yokluyorum tabi,farkındayım oynuyo ama bi yandan da sokurdanıyo. Misafirliğe gidiyorum arasıra "annecim biraz dinlenmeye geldim" diyorum hemen bana bi türk kahvesi yapıyo şakacıktan ben içiyorum, işe dönüyorum.Sonra bi elma soyup odasına gidiyorum, kapıyı çalıyorum tabi "tık tık gelebilirmiyim" "gelebülürsün annecim" hem o elmayı yiyo hem ayak üstü yalancıktan bi evcilik oynuyormuş havası yaratıp tekrar işime dönüyorum. Ama neyse evi kazıdım, kendimi hırpaladım,yoruldum, kızımla yeterince ilgilenemedim ama hala psikopat gibi sırıtıyorum sanki bi şeyin intikamını almış gibi mutluyum :)
Neyse, konuya dönelim ha bu arada sevgili kocacım da izmirdeydi bi yandan onu bekliyoruz nehir hanım akşam babam gelecek diye pek mutlu, özlemiş. Ben ufak ufak mutfağa geçmiştim ki yemek hazırlamak için nehir elinde bi cd ile yanıma geldi. "Anne bunu izleyebilirmiyim lütfen lütfen lütfen"
Çilek kız "ayışığı gizemi" ana ...
-Annecim eminmisin korkuyodun sen bundan
-hayır hayır ben artık hiç korkmuyorum ki,lütfen lütfeen"
-peki izle bakalım, hemen açıyorum annecim ama yakından seyretmek yok!
-tamam annecim söz
-anneciiiiiiiim,şey biraz da mısır patlatırmısın lütfen
-tamam annecim patlatırım tabi
hemen mısır patlattım, hoş akşam serkan gelince hiç beğenmedi.Ne hikmetse benim patlattığım mısır serkanın ki gibi güzel olmuyo gıcıııık... Nehir hanım kuruldu, film izliyo,mısır yiyo her şey bu ana kadar fena gitmedi. Ara sıra mutfağa geliyo accık tırsıyo etrafa bakıyo, kendini telkin ediyo bi yandan bana da söylüyo anne ben korkmuyorum ki ! Bu arada film de şöyle; bu çilek kız ve ahalisi kampa gidiyorlar, akşam olunca içlerinden bilmem hangisi karanlıktan korkuyo vs.
Film bitti üstünden biraz zaman geçmişti ki acıktım dedi. Ben de çorbasını getirmek için mutfağa gittim, bizim ki tırım tırım ama çaktırmıyo, bilin bakalım ne oldu o sırada ?
Elektrikler gitti .. Ha ......! Nasıl yaa, şaka mı bu ? Hayır lütfen şimdi değil ? Hava da henüz kararmış, nehir de bir panik bir panik sormayın.
-Anne mumlar nerde hemen mumları tak
-dur annecim hemen yakıyorum yanındayım merak etme
Hemen mumları yaktım her taraf gayet aydınlandı ama yetmiyo bizimkine
-başka mum var mı anne, biz markete gidelim,biraz mum alalım ne dersin. Sonra birden babam eve nasıl gelecek,karanlıkta evi bulamaz, yukarı çıkamaz başladı ağlamaya.
-Annecim kahraman baban evi karanlıkta bile bulur.Hem bak apartmanın ışığı yanıyor,asansörde çalışıyor jeneratör var,üzülme.
-hı şeyatör mü ? hay allah iyice kafasını karıştırdım çocuğun
Tam bir kaos ortamı ama nasıl gülesim var bi yandan nehir'in çaktırmasa bile hallerini görmeniz lazım :))
Mum ışığında çorbasını içti hem de koca bir kase,içine ekmek attık karanlıkta ekmekleri göremedi pek ama kasenin dibine kadar eğildi baktı. Sonra sakinleşti, güzel güzel mum ışığında ana kız oturduk,koltukta nehir kucağımda yüzü bana dönük bir yandan konuşuyoruz, gülüyoruz derken nehir bi çığlık attı " anne orda bişi gördüm" mum ışında konsolun üstünde duran cisimlerin gölgesi olduğundan daha büyük ve de haraket eder gibi gözüktüğü için bir an çok korktu sonra koıltukta ayağa kalktı konsola doğru baktı,sadece bi gölgeymiş annecim merak etme dedi:) puaahaha tabi ben acaip gülüyorum nehir'in hallerine
sen bizim ki buna bozul elini beline koydu:
-bu hiç komik değil annecim, bak ben gülüyomuyum ??
valla bak aynen böyle dedi. Ben:
- şey annecim haklısın tabi ki komik değil ben sen şaka yaptın sanmıştım da falan da filan da ona güldüm de kem küm :P
Oooh çok şükür sevgili geldi de kaos bitti, evimizin kahramanı,kızımın prensi, evimizin erkeki gelmiş kim takar elektriği gelmesede olur :))
















12 yorum:

Adsız dedi ki...

hiiih çok güzel sen temizlik yaptıkca ben rahatladım acayip iyi geliyor süper rahatlatıyor.kızın cok tatlı öperim yanaklarından..kücükken kapının arkasındaki askıdan perdeden öyle desenler öyle figürler cıkarıyordum ki şimdi hatırladıkça ben bile şaşırıyorum.

meltem dedi ki...

çocukların hayal gücünün sınırı yok bu konuda şaşmamak mümkün mü:))

Adsız dedi ki...

Meltemcim ana kız harikasınız.
Ne tatlı anlatmışsın.Sani yanınızdaymış gibi oldum.Neyse prensiniz çabuk gelmişde kurtulmuşsunuz.
Kızına ve sana
Sevgilerimi yolluyorum

Sinem dedi ki...

Gercekten cok korkmus gözüküyor, kiyamam ona. Annesi sende niye gülüyosun ? :)

meltem dedi ki...

orguknit teşekkür ederim canm,sorma beyaz atlı prens bizi kurtardı:)
nehirde sana sevgilerini yolluyoo püüüffff:)
sinemcim serkan geldiğinde titriyodu bizim ki bide zil çalmadığı için kapıyı eliyle gümletince nehir iyice zıpladı :)))

havvanur dedi ki...

kıs kıyamam yavrumm kurban olurumm nasılda korkmuşş kıs bnd küçükken gölgemden korkardımm ilkokul bitene kadarda korktum wc giderken kardeşlerimden birini kapıda nöbetçi koyardım okadar yani:)))kızz merak etmişin beni 2gündür temzilk yapmaya çalışıom bahar geldiya ögleden sonrada uzandımdı bi uyumuşumki nefret ediom şuan kendimden uzanmamm 3satt olmuşş:(((yatmak için uzansamışım sabah olcekti demekki elifin üstü örtülüydüde hilalle donmuşuzz:))uyuyanın üstüne kar yagarmışmıya hade çüsss çavsss

Opal dedi ki...

ben geldim su an! okuyiim bakiim napmis senin kiz. (once geldiimi haber verem dedim)

meltem dedi ki...

havvanur ben de temizlikle uğraştım dü bütün gün böööyk geldi
nehir öldürdü beni gülmekten dün ama bozuldu fenaa sorma :))

Opal dedi ki...

ay feci guldum! ya bu cocuklar cok ilginc varliklar walla bak, karanliktan korkuyo mum istio, baba evi bulamaz diye bi de kulp takiyo! ehueh hemi de bu kiz 3 yasinda daha ilersini bi dusun. ayricana hakkini ariyo , el belinde "-ben guluyo muyum! sanki cok komik! korktum kardesim komik degil!" (ama yigitlige bok surdurmem!) oy anam oy! ya sen bu kizin resimlerinin ustue nazar boncuu falan koy meltem cidden feci akilli allah nazarlardan korusun! ayrica salona def-i hacet kacirmasi cok normal, benim gibi yatak odasina yapmiyo!(hala dusunuyorum da benim derdim neydi ki 3 yasinda gidip anamlarin yatak odasinin icine s.ctim!) bu arada sordugun sorunun cevabi: olmaz olamaz gibi bi ozel sebebi yok ama baska seyler var.. bu konuda net bi cvp burdan yazamicam. bilmiyom bakalim bilmiyom zaman ne gosterir diyim..
cook optum ayrica. o kisi mincirmak istiom ben! resimlere bak yaaa! oy hala guluyomm! mum takalim! puhaha!

gulnihal kalfa dedi ki...

Çok tatlı ya :D birde şu numara kesen pozlar. Benimde var böyle niye bu kadar seviyorsak uyuyor numarası yapmayı :D

mutfaktakizaman dedi ki...

cok tatli masallahhh
benimde oglusum var 3yasina girecek yakin zamanda neler biliyor bu yeni generation.
bide cok merak ettim benim oglumda cok konusur fakat bu kadar ayrinticimi diye donup bakmak lazim;))kiziniz simdi kac yasinda?
sevgiler

meltem dedi ki...

çok teşekkür ederim sizin de oğluşunuzu allah bağışlasın
kızım 25 mayıs da 3 yaşını dolduracak allah izin verirse
sevgiler