21 Nisan 2009 Salı

koskoca istanbul ve haftasonu




























aman çok uzunmuş okumuyayım deme sakın yazının içinde gizli şifre var:P

Arkadaşlar merak ediyorum koskoca istanbul' da neden güzel bi lunapark ve de büyük bir hayvanat bahçesi yok ! Türkiyenin en büyük şehri yahu.. Küçükken biz; Ankara'da inanın ayda iki kez lunaparka giderdik. Ankara'ya yolu düşen, biz de kalmaya gelen herkesi bi kere anıtkabire bi kere Atatürk orman çitliğine götürürdük. Ankara hayvanat bahçesi öyle büyük ve güzel ki, istanbul'da darıcaya gittiğimizde inanamamıştım.. İlk fırsatta Ankara'ya gidicez sözüm var kızıma. Geçenlerde aradım hayvanat bahçesini Ankara'da ki bizim emektar fil ölmüş:(
Orda telefona çıkan "murat bey" fil öldü deyince, üzüldüm gerçekten.
-Peki tekrar fil alınacak mı dedim.
-Büyükler bilir ama bizcede alınsa iyi olur dedi.
Büyükler mi puahaha kime sorcaksınız mamutlara mı:))
-Ben büyükler derken? dedim.
-Yani yetkililer bilir dedi.
Yetkilileeeer lütfen bi fil alırmısınız. Kızım ağlayıp duruyo valla:(
Neyse biz bu haftasonu kuzenimin oğlu, yani benim de ilk göz arıım arcam ve kızımla beraber lunaparka gittik. Ben yıllardan sonra sırf arcam istedi diye korku tüneline girdim :) tabi maskara oldum, neden mi anam o ne karanlık o ne zifiri bi körlük şaştım kaldım. Ordan burdan yaratıklar çıkıyo iskeletler iniyo falan. Hayır onlardan korktuğumdan değil de klasik kadın evhamı mı nedir. Hay allahım diyom şimdi elektrik falan kesilse, ya da bu tren bozulsa ne pok yicez nerden çıkıcaz aklımdan 40 dene şey geçti. Gerildim vallai tabi arca'da ben korktum diye katıla katıla gülüyo sıpa:)
Biz ordayken kızım da atlı karınca, cindrella nın arabasına falan bindi. Sevgili de yiğenini yalnız bırakmadı sağolsun o da arcayla hız trenine bindi. Ben binemem ona tutar beni kusarım valla:) Çocuklar çok eğlendi, sonra acıktılar beraber yemek yedik.Nehir orda da hiç susmadı, aralıksız konuştu ve de bağırarak, herkes bize bakıyo. Nehir susmuyo arca doymuyo birinin kakası geliyo birinin çişi geliyo aboooow ne oluyo lan teker teker gelin:) Ben de fırsattan istifade araya sıkıştırayım hemen; canım 2.çocuğu istiyon mu, eminmisin:)
Sonra da akşam bi yere davetliydik sağolsunlar bi çiğköfte partisi yaptık ki sormayın. Bütün yorgunluğum gitti valla semirdik bi güzel. Akşam da eve gelip pestil şeklinde yatağa daldık.
Pazar günü mü? ooooh pazar günü ruhu ve beyni dinlendirdik sabahtan kalkıp harika bir günde belgrad ormanının tadını çıkardık. Yürüdük, koştuk, güldük, düştük. Ciddiyim bak hem de nasıl bi düşme.. anlatıyorum : şimdi benim kızım avarel avarel koşuyo, tırmanıyo atlıyo falan, her seferinde nehir yavaş, nehir tikkat derken bizim ki hızla koşup kenara doğru, frenleri tutmayınca benim sevgili uçarak bi atladı, bi yakaladı kızını ama ikiside yerlerde yuvarlanıyo. Ben gülme krizinden kaldıramıyom bunları baba kız çamur, ben kaput gülmekten. Ama ne oldu ? sevgili de bi surat çocuk düşüyodu sen de armut gibi bakıyosun dedi:( bi de gülüyon utanmadan dedi :( düşmekten son anda kurtulduğu yerinde aşşası accık uçurum !
Tamam canım gülmüyorum...
Ama hayatım çekirge gibi nasılda uçtun öyle deyince; puahahaha o da koptu en sonunda:))
Sonra nehir hanım ata bindi, hey allam ne korkar ne çekinir bu çocuk böyle şeylerden sanki sürekli ata biniyo bizim ki.Gerçi evde babasının sırtında başlamıştı ilk binicilik dersleri almaya ama sonuçta bu da kocaman at !
-Tamam bişi yok babaççım sakin ooool :)) diyo bi de küçük hanım..
yav ben gerçekten kocamın o tatlı telaşlarına, benim rahatlığıma hem kızıp hemde bıyık altından gülüşüne hastaaayım ya! hastayııım kocacım sana, hastayıım kızımm sana...
Atın üstünde bizim ki tıngır mıngır bi mutlu ki sormayın. Nehir "deeh deh" diyo, atın sahibi genç de "vay ablam maşallah" diyo. Atımızın adı da yıldız. Nehir bu seferde "aferin yıldız aferin kızım" diyo. Sonra belgrad turumuza atsız olarak devam ettik. Çiçek topladı nehir hanım,dora oldu,kaşif oldu.Bunların hepsini aralıksız sayıştırıyo bi yandan,inanın ormanda insan kuş sesleri falan dinler ya, yok bizim böyle bi şansımız zaten yanımızda susmayan bi kuş var yoksa lori mi desem:)
Eh en sonunda nehir den beklenen ses geldi. Babaaaaaaa ben açıktım! hah tamam hadi gidiyoruz. Çimlere yayıldık,ailecek ayakkabılarımızıda çıkardık, gel keyfim gel. Hem dıkındık hem yayıldık:)
Bütün bunlar yaşanırken arkadaşlar herşey çok güzeldi. Ama "ah istanbul ah bi de bu kadar kalabalık olmasan doyulur mu sana" diye aklımdan geçirmeden edemedim. Her yer öyle kalabalık öyle hınca hınç doluydu ki... Allahtan biz fazla trafiğe kalmadan vakitlice evimize döndük. Sokakta olmak, gezmek, kirlenmek ne kadar güzelse eve dönüp güzel bi banyo yapıp eşofmanları giyip dinlenmekte ayrı bi güzel :)















31 yorum:

kubra zeynep kara dedi ki...

şifre MUTLULUK

Allah bozmasın.nehirde dünya güzeli cesaretli maşallah:))

gulnihal kalfa dedi ki...

Ne güzel bir gün geçirmişiniz ailecek :) Cidden çocuklu aileler için bir hayvanat bahçesinin olmaması çok çok eksik hele ki kocas istanbulda. Şaşırdım Meltem. Bizim İZmir' e bile yakın tarihte kocaman doğal yaşam parkı yapıldı. Lunapark konusuna gelince bir adet tqatilya yokmudu o ne oldu..?
Birde nehir ne kadar da hızlı büyüyor değil mi hem fiziken hemde düşünce yapısıyla bunu bizlere bile hissettiriyor buralardan.
Maşallah ailecek günlerinize :)

öykü dedi ki...

Meltemcım Darıca da var hayvanat bahcesı( bayramoglu-ist)
ve cok guzeldır
mutlaka gıtmelısınız ben en son bı 5 sene falan once gıttım.. su an durumu ne bılmıorum ama o zaman superdı
sevgılerımle

meltem dedi ki...

kubracım çok teşekkür ederim..

gnhhnm cım tatilya vardı eskiden ama çok oldu kapanalı maalesef:(

öykücüm yazımda da belirttiğim gibi biz yakın bi zamanda darıca hayvanat bahçesine gittik, aslında kuş parkı diye geçiyo ve orda envai çeşit kuş var diğer bazı hayvanlarda var tabi ama ankarada ki nin yarısı kadar bile değil,ayrıca çok pis ve bakımsızdı maalesef hoş bu da türkiyede genel bi sorun ama!
yani evet hiç yoktan iyidir ama istanbul gibi bi şehirde çok daha güzel ve büyük bi doğa parkı olsa iyi olurdu..

Kızıl dedi ki...

Günaydın Meltemciğim :)

Yazı uzun evet ama yazım dilin güzel ve keyiflio yüzden sıkılmıyoruz biz meraklanma sen. İçinden ne geliyorsa yaz, biz okuruz her kelimesini :)

Mamutlar kelimesine çok güldüm ben yaa, sabah sabah :) İstanbulda eskiden Gülhane parkı vardı, hem piknik alanları mevcuttu burada hem de hayvanat bahçesi vardı içinde. Çocukluğum oralarda geçti diyebilirim. Ama şu an malesef yok :( Var olan da Gebze/Darıca'da ona da hayvanat bahçesi denir mi şu an bilemiyorum. Şehre çok uzak olduğu için cazip gelmiyor hem de çok fazla. Alara'da hayvanları çok seviyor nehircik gibi, özellikle de atları. Resimleriniz çok güzel çıkmış bu arada :)

Güzel bir gün diliyorum sana, sevgiler...

Adsız dedi ki...

öyle keyifle okudumkı yazını...Allah hep yuzunu guldursun canım.

Nazpek dedi ki...

ahhh İstanbul özledim seni ya uzun olsada keyifli bir yazı olmuş
şifre neydi:)))

meltem dedi ki...

pandora günaydın canm, herkese günaydın bu arada :))
evet çocuklar çok seviyo hayvanları nehir hele fil ve zürafa bi de kaplan hastası tiger dan dolayı tabi:)
dolunaaaay sağol canm hep beraber gülelim inşallah, bugün içimde nasıl bi coşku var anlatamam :)
nazpek hani sen keyifli bi yazı olmuş dedin ya! çok sağol çünkü işte şifre buydu:)

Sibelbek dedi ki...

Anne kız pek de güzel çıkmışsınız canım :)

havvanur dedi ki...

emin ol okuyom arkadaşım postlarını ama keyifsizim hemde çokk:))okuduklarımı anlayamıom beynim durdumu ne yada alzhemir oldummu ne:))19 yaşındaki yegenim apandisti patladı yogun bakımdaydı kaç gündür bgn biraz iyi :))böle işte bisürü ailevi işlerrr bn merak etmende çok hoşuma gitti sagol kısss nehirde maşalahh şifre falanda görmedim kıss okuyom anlamıom dedim ya by

meltem dedi ki...

havvanur boşuna merak etmemişim desene.. mesaj yazdım sana okursun nasılsa ama geçmiş olsun tekrar,sıkma canını

Sinem dedi ki...

Fotograflar süper cikmis, cok keyifli gözüküyor kücükhanim.

ilkiz dedi ki...

ne güzel bir pazar:))...şu sınav olmasa sizde kalsaydık o güzelim havada içeri tıkılıp bunalmaktansa bizde dahil olabilirdik :)arca hala seni ve korku tünelini anlatıyor bu arada....nehir nasıl kendinden emin ve mutlu ata binerken,orda olup serkanı izlemek lazımdı:)))kızımm benim şu kocamda okusa şu senin bloğu arasıra.....istanbulda dışarıda nasıl haftasonu geçirilir bir fikri olur belki:))

meltem dedi ki...

keşke kalsaydınız vallaa.. ama yinede nehir bütün gün arcayla olduğu için o kadar mutlu ki hala o gazla gidiyor dur bakalım :)

delininbiri dedi ki...

blogunu okuyunca çocuk sahibi olma isteğim bir kat daha arttı..çok sevimli bir çocuğun var maşallah..allah analı babalı büyütsün :)

Seda dedi ki...

Saka gibi hic korkmadan ata binmis. Demek ki Serkan iyi binicilik dersleri vermis ama. :)
Biz de daha gecen gun konusuyorduk Ankaradaki lunaparktan. Ama orasi da bozulmus dediler, bilmem ne kadar dogru.
Neyse bizim planimiz Pelin 3 yasina gelince Paris Disneyland'e gitmek. Bakarsin beraber gideriz.

meltem dedi ki...

sinemcim sedacım sağoluuun :)

şahika dedi ki...

Ne hoş anlatıyorsunuz, takipçinizim bundan sonra:). Bir başladım okumaya bir daha bırakamadım:) Allah mutluluğunuzu bozmasın, Nehir için de kocaman bir MAŞALLAH!!:):)

Adsız dedi ki...

Meltemcim çok haklısın İstanbul içinde yakın hayvanat bahçesi yok.Ben sabırsızlıkla Yeşilköyde hala yapımı süren dev akvaryumun bitmesini bekliyorum.En azından su altı dünyasını görmüş oluruz.
Nehirciğimi öpüyorum.Ata jokeyler givi nasılda kurulmuş öyle maaşallah.Sevgilerle

mutfakcini dedi ki...

Canım ne güzel bir gün geçirmişsinn:) Çekirge gibi uçuşa ben de güldüm burdan,sakın söyleme ama :))düşene çok gülerim ben de,kendim düşünce de gülerim :)

lori dedi ki...

istanbul kazan siz kepce:)) ah gencligimin ve isyanlarimin sehri istanbul..ne cok ozlemisim 1 mayista taximdeki coplarini , gelin gibim suzulen Bogazini, univ. yolunda yasadiklarimi :))
martilarini, copunu:)) severim istanbul'u. dogdugum ve buyudum yer, ilk gozagrim istanbul..

SMİLENA dedi ki...

harika vakit geçirmişsiniz.şu tatlılığa bak.sanki kırk yıllık binici.çok şekersiniz ailecek.ikinci çocuğa ne diyor senin ki.zor iş valla...
23 nisanınız kutlu olsun.kocaman öpüyorum

gulnihal kalfa dedi ki...

Meltemim nerelerdesin. Merak ettim nehirle bir gün bile susman mümkün değil çok malzeme var anlatıcak. Bişi yoktur umarım.

Tijen dedi ki...

Başka herşey olduğu için gerek görmemişlerdir mutlaka! Aklıma Maya'cığımı New York'taki kocaman hayvanat bahçesine götürüşümüz geldi, ne mutlu olmuş, bütün gün koşturup durmuştu.

mutfakcini dedi ki...

Kayboldun canım :)

havvanur dedi ki...

hu huuu nirdesin gıssss:))sagmınnn:))malzeme yohmiii yazacakk:))gel hele bu tarflara hava kapalı bi açıo biş kapanıo cee e yapıoo

mutfakcini dedi ki...

Meltoşşş mimlendin güzelimmm ):

Moonish (moonsun) dedi ki...

:)) Meltemcim bu hafta sonu neler oldu :)) Geliyorum gidiyorum hep hafta sonu :))

Kocaman kocaman sevgiler gonderiyorum sana :))

Adsız dedi ki...

ösledik nerelerdesin :)

Üfürükten Prenses dedi ki...

çok tatlısınız anne kız,bayıldım ..
hayal kurmama vesile oldunuz bu güzel tablonuzla,teşekkürler..

Asortik Krep dedi ki...

Nehir'in at sevgisine bittim :)
Eskiden yani biz çocukken Sarayburnunda ki Gülhane Parkı hayvanat bahçesiydi, güzeldi de.. Şimdi Gülhane Parkı diye bir şey kalmadı,esamesi bile okunmuyor..