3 Nisan 2009 Cuma

M E M E (T)

Bugün sabah saat, 7 de çaldı. İyi ki kalkmak zorunda değilim diye düşündüğüm sabahlardan biri.. gözlerimi açamıyorum. Sevgili kalktı,traşını oldu vs. hazırlanıyor,içerden en ince en datlu sesiyle "babaacııııııım" diye bir ses geldi. Hemen gitti aldı babası mis gibi kokan kızını,yanıma getirdi. Tabi nehir "babacım işe gitmek zorundamısın" diye hemen sıkıştırdı araya,şansını deniyor. Nehir yattı yanıma, klasik öpüştük,sarıldık, boğuştuk.Sonra nehir birden: "ben kocaman memetlerim olsun istiyorum annecim" dedi.
Çotank ! diye serkanın kafaya biri balyozla vurdu sanki puahahaha biz ikimizde gülüyoz ve de şaşkınız. Ben de:" annecim ne gerek var çok da büyük olmasın iyi bişi değil" dedim. Ne demekse :) Serkan şaşkınlıktan nerdeyse kravatını rambo gibi kafasına bağlıcaktı, ay hala gülüyorum, bak çok zor şartlar altında yazıyom yazımı :)
Sonra nehir konuyu aslında bir an önce büyüme isteğine bağladı.
-Annecim dedi ben de büyüyüp kocaman olmak istiyorum artık, babam gibi, senin gibi".
-Ama tatlım dedim çocuk olmak çok güzel,tadını çıkar nasılsa büyüyeceksin, ama ben istesemde şimdi yeniden çocuk olamam senin gibi küçük olamam.
-Ama sen çoook büyüksün annecim..
-Evet ama ben de bazen guccük olmak istiyom:) Büyüyünce böyle senin ki gibi oyuncak dolu güzel bi odam olmadı mesela, annemi hergün göremiyorum, babamla annemin arasına girip yatamıyorum dedim. (Hoş hiç yatmadım ama) Parka gittiğimiz zaman küçücük salıncaklara sığamadığım için sallanamıyorum..
Nehirin anlayacağı şekilde ifade edince daha fazla bişey bulamadım söyleyecek çünkü çocuk olduktan sonra, insan yeniden parklarda top oynuyo, kumdan kaleler yapıyo, denizde iki karışlık suda saatlerce yüzüyo,makarna boyuyo,patates baskı yapıyo yeniden çocuk oluyor ama çocukluğunda kaybettikleri asla geri gelmiyor. Bunu o an kızıma anlatamasm bile bunları söylerken,kendi küçüklüğümü ve özlemlerimi hatırladım. Evet ben artık istesemde guccük olamam..
O masumiyeti olan, dokunulmazlığı olan çocukluk yılları geçmişte kalıyor. Annenle babanla yapamadığını düşündüğün,içinde ukte kalan şeyler geri dönülüp yapılmıyor. Keşke dememek için bir daha ki sefere deyip, yapmak istediğim hiç bir şeyi atlamamak istiyorum. Umarım başarırım,umarım başarırız..























(resim maluum olduğu üzere internetten alıntı)

19 yorum:

havvanur dedi ki...

amann kıs boşver çocuk olsak tekrar büyümüyecezmiki hatırlamıom ne iyi ne kötü valla silindii çocukluguma dair herşeyy erken bunuycam sanırım:)) kıs postana güleyimmi üzüleyimmi bilemedm heleki fil benzetmene bayıldım:)) nehiri zorlama arkadaşım madem bana sordun bi arkadaşıın çocugu lazımlıga yapardı aglamaktan susmazdı kıymetli bişisini kaybetmiş gibi:)) bari bez ucuz ya bez yıkamak zorunda olsaydık kendisi bez kullanmayalım diene kadar bekleyelim bnc yapacak bişi yok zamana bırakmak en iyisi 4 yaş sonuna kadar normali zaten sevgiler cnm sakın üzülme saglıklı bi nehirimiz var bu dert degil ufak bişi sevgiler

meltem dedi ki...

canım ya sen halimizi görsen anlardın ben de bilemedim gülimmi ağlıyımmi
poka basma kayarsın poka basma kayarsın ... durumları vardı evde adam dellendi ben dellendim bi yandan gülüyoz ama evi bi gün önce temizlemiştim .....ım senin temizliğine dedi resmen zilli:)))

havvanur dedi ki...

şimdi güldüm kıss vidanjor çagırsadınya eski istanbuluysan bilirsin

havvanur dedi ki...

hişştt sendemi izne gittin kıss:))kıs şu memeti yeni anladım valla bnd memet komşunuz varda öle kardeş istio die okumuşum aman napacaksa koca memett kız nadide sulatn ı kıskandın bzm nehirr bu çocuklarda acaip bişii by

meltem dedi ki...

puahahahha aman aman allah korusun..
önce anlamadığını tahmin ettim zaten
ay sorma çok komikti o an nerden geldi aklına bilmiyom:)

sssssvebbbbb dedi ki...

Meltem ben Sibel serroseye sordugunuz soruyu size yardımcı olmak açısından cevap vermek istedim sanırım polisandı kumaş boyaları var sadece 6 renk ama birbiriyle karısabiliyor kagıda resim çizip boyadıktan sonra ütüyle arkasından ütülüyürsunuz.Ben de bu tür seylere çok meraklıyım da :))

meltem dedi ki...

sibel çok teşekkür ederim ilgine mutlaka araştırıcam
sevgiler

kubra zeynep kara dedi ki...

merhaba
bloğunuzu okurken aklımda olan birşeyi yeniden düşünmeye başladım.
isimlerin insanların doğasını nasıl etkilediğini.
kızınızın adı nehirmiş Allah bağışlasın.
hiç bir nehir yerinde durmaz akar sürekli,kızınızda çok hareketli galiba:))
bu isim konusunda epey bir bilgi edindim bir ara bunu istatistik veriler haline getirmeyi ve kaleme almayı düşünüyıorum:))
ayrıca bloğunuzun sürekli izleyicisi olacağım küçük hanım sayesinde.

Primarima dedi ki...

Ahh bılsekı buyumenın ne menem bısey oldugunu?
Bızde buyuyelım dıye can atıyorduk:)
poh varmıs gıbı...

Adsız dedi ki...

bende tocaman memetlerim olsun istiyoyumm :))))

meltem dedi ki...

kubrazeynep çok teşekkür ederim güzel yorumun için ve hiç düşünmemiştim ama kesinlikle doğru olabilir söylediğin nehir gerçekten aşırı hareketli bi çocuk ve ismiyle ilgili olabileceğini sen söyleyince düşündüm:)
sevgiler
ebru;doğru diyosun küçükken büyük olmak çok matah bişi gibi gelir insana yaş ilerledikçe küçülmeye çalışır insan..
insanın doğasında var galiba bu çelişki:)
not:umarım isminle hitap etmemin bi sakıncası yoktur
sevgiler

meltem dedi ki...

puaahaha ikkuş cankuş; büyük olanlarda küçültmeye çalışıyo boşver bu işin yaşlılığı var emzirmesi var :)
ne olur ne olmaz

mutfakcini dedi ki...

annem çocuklar büyüyene kadar anneler küçülür derdi :)çocuk olarak kalmayı ben de çok isterdim onlardaki rahat kimde var :) sevgiler.

İDEA dedi ki...

MELTEMMMMM :)

Rakibime selam,rövanşı alırım birgün kendisinden :)

Opal dedi ki...

ya bi de buyuduu halde benim gibi tembel ve tin tin olanlar da var! hem artik kimse karismiyo, kapiya insanlar gelmiyo yaramazlik yapinca. bunnari annat ona ayrica koca meme hhecc sevmem , benimkiler minnacik keske daha kucuk olsalar walla her daim diri duruyo :P ehueh 18+ oldu idare et, icimden geleni yazmassam olmaski. ala ala!

Kızıl dedi ki...

Merhaba sevgili meltem. Bu blogunu ilk ziyaret edişim. Hemen bir ortak nokta buldum bu ilk ziyarette. Ortak noktamız "Kızlarımız". Çok sevdiğimiz, hayatımızın anlamı olan kızlarımız. Bu okuduğum postu çok eğlenceli buldum, kocaman memeler istiyormuş ya Nehircik :)

Çocuklar bazen öyle şaşırtıyorlar ki bizi ağzımız açık kalıyor adeta :) Büyümek istiyorlar hemencik bizim küçük kalsaydık demelerimize inat. umarım, umarım "ben daha şunu yaşamamıştım ki çocukken" demeyecekleri yetişkin dönemleri olur çocuklarımızın ve tüm çocukların. Bir anne olarak kaygım ve çabam bu, ki gördüm ki senin de aynı şekilde.

meltem dedi ki...

opalim ben de guccük seviyorum ama doğumdan sonra accık büyüyo tabi sarkmış olarak aaah ah :((

pandora çok sevindim ziyaretine, evet çocuklarımız ortak noktamız ve amaçlarımız belki başka ortak noktalarımız da vardır bundan sonra sık sık görüşmek dileğiyle
sevgiler

Emel Kunt dedi ki...

Nehir yerim seni yaa:)) Ben de küçükken kocaman memetlerim olsun isterdim, büyüdüm hala istiyorum:)) Bu daha vahim bence. Annene çekersen böyle bir sorunun kalmaz zati:))

meltem dedi ki...

emeeel yok be anacım en güzeli guccük olanı bence :)